Boekhandel Douwes Den Haag

Rechtspraak relatievermogensrecht

Editie 2020

Mr. A.M. Steegmans & Prof. Mr. W.M. Schrama & Prof. Dr. B.E. Reinhartz & Mr. Dr. F. Schonewille

Rechtspraak relatievermogensrecht

Rechtspraak relatievermogensrecht

Editie 2020

Rechtspraak relatievermogensrecht

 

Rechtspraak Relatievermogensrecht geeft een overzicht van standaarduitspraken die met name in de afgelopen veertig jaar op het gebied van het relatievermogensrecht zijn verschenen. De uitspraken zijn ingedeeld in negen thema’s die samen het gehele relatievermogensrecht omvatten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 52,51

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Rechtspraak relatievermogensrecht

Rechtspraak Relatievermogensrecht geeft een overzicht van standaarduitspraken die met name in de afgelopen veertig jaar op het gebied van het relatievermogensrecht zijn verschenen. De uitspraken zijn ingedeeld in negen thema’s die samen het gehele relatievermogensrecht omvatten. Door deze opzet wordt het belang van een specifieke uitspraak binnen het relatievermogensrecht snel duidelijk. Alle uitspraken zijn voorzien van een commentaar waarin het belang van de uitspraak voor de wetenschap en de rechtspraktijk wordt beschreven. Rechtspraak Relatievermogensrecht omvat de volgende thema’s: - Kosten van de huishouding; - Vergoedingsrechten; - Bestuur en toestemming; - Omvang (wettelijke) gemeenschap; - Aansprakelijkheid, verhaalbaarheid, draagplicht; - Verdeling en waardering; - Verrekenbedingen; - Informele samenlevers. De bundel is samengesteld voor studenten Nederlands recht en notarieel recht. Maar ook voor de (kandidaat- en toegevoegd) notaris, advocaat, family mediator en rechter, die zich met de praktijkbeoefening van het relatievermogensrecht bezighouden, is de bundel een handzaam naslagwerk. De samenstellers en de auteurs van de commentaren van deze bundel zijn onder meer werkzaam in het universitair onderwijs, het postacademisch onderwijs, de advocatuur, de rechterlijke macht en de mediationpraktijk. Rechtspraak Relatievermogensrecht staat onder redactie van: - Prof. mr. dr. B.E. Reinhartz; - Mr. A.M. Steegmans. Aan de uitgave werkten ook mee prof. mr. W.M. Schrama en mr. dr. F. Schonewille.


ISBN
9789012406246
Pagina's
382
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu Uitgevers