Boekhandel Douwes Den Haag

Compendium Levenstestament

Compendium Levenstestament

Compendium Levenstestament

Compendium Levenstestament

 

In het Compendium Levenstestament worden de verschillende aspecten die aan het levenstestament verbonden zijn op een gestructureerde en begrijpelijke wijze behandeld.


Leverbaar

€ 59,95

Levertijd: 6 tot 10 werkdagen


Beschrijving Compendium Levenstestament

In het Compendium Levenstestament worden de verschillende aspecten die aan het levenstestament verbonden zijn op een gestructureerde en begrijpelijke wijze behandeld. Zo worden de wettelijke beschermingsmaatregelen verkend en afgezet tegen het levenstestament, wordt het normaaltype van het levenstestament behandeld en wordt uitgebreid stilgestaan bij de rechtsverhouding tussen de levenstestateur en de levensexecuteur.

Verder wordt in het Compendium Levenstestament de positie van de toezichthouder besproken alsmede de wijze waarop dat toezicht vorm gegeven kan worden. Uiteraard wordt het levenstestament ook benaderd vanuit het sociale en medisch-juridische perspectief en worden de internationaal privaatrechtelijke aspecten besproken. Voorts wordt aandacht geschonken aan het levenstestament en de acceptatie van banken. In het laatste hoofdstuk komen de fiscale kant en het CAK aan de orde. Dit alles maakt het Compendium Levenstestament uitermate geschikt voor onderwijsdoeleinden en als steun en toeverlaat voor de praktijk.

Deze tweede druk van Compendium Levenstestament is geactualiseerd in de zomer van 2021.

Aan de tweede druk van het Compendium Levenstestament hebben de volgende auteurs meegewerkt: m. J.M. van Anken; mr. M.N. Bende; prof. mr. K. Blankman; mr. dr. R.E. Brinkman; Mr. T. Denekamp; prof. mr. A.C. Hendriks; mr. M. van Leeuwe-ten Berge; prof. dr. A. Machiels; mr. S. Mos-van Gool.

Het Compendium Erfprocesrecht staat onder redactie van:

mr. A.R. Autar, notaris en estate planner, Kooijman Autar Notarissen te Rotterdam; docent estate planning aan diverse opleidingsinstituten, hoofdredacteur Compendia-reeks (Sdu) en hoofdredactie modellencommissie Estate Planning Expert (EPX).

Prof. dr. J.P.M. Stubbé, em. hoogleraar notariële belastingen aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in de fiscale aspecten van het huwelijksvermogensrecht, schenkingsrecht en erfrecht.

Prof. mr. dr. L.C.A. Verstappen, hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht, Notarieel Instituut Rijksuniversiteit Groningen, kantooradviseur Hekkelman Advocaten en Notarissen te Arnhem en Nijmegen, raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof te Den Haag.


ISBN
9789012406475
Pagina's
256
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu

Fiscaal recht