Boekhandel Douwes Den Haag

Huurrecht Woonruimte

9e herziene druk

Huurrecht Woonruimte

Huurrecht Woonruimte

9e herziene druk

Huurrecht Woonruimte

 

Huurrecht Woonruimte is een kennisbron geschreven voor juristen en niet-juristen die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 54,61

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Huurrecht Woonruimte

Huurrecht Woonruimte is een kennisbron geschreven voor juristen en niet-juristen die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen. Huurrecht Woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. In deze 9e geheel herziene druk zijn alle wijzigingen van de laatste jaren verwerkt. Verder zijn de registers met trefwoorden en jurisprudentie verbeterd.

In Huurrecht Woonruimte bespreken ervaren juristen de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 9e geheel herziene druk is het nieuws van de laatste jaren verwerkt, zoals:

1. Wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek: verbod van dubbele bemiddelingskosten, invoering tijdelijke verhuur en toevoeging categorieën voor doelgroep contracten (jongeren, promovendi en grote gezinnen).

2. Wijziging van het woningwaarderingsstelsel en van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurprijzenrecht en huurtoeslag, wijziging berekening energieprestatie, wijziging van de Woningwet 2015 en van de Overlegwet, wijzigingen Huisvestingswet in kader van toeristische verhuur, invoering Wet eenmalige huurverlaging huurders met lager inkomen, wet tijdelijke huurkorting en huurverhoging vrije sector woningen.

3. Nieuwe jurisprudentie in elk hoofdstuk, zoals over dwaling, administratiekosten en boetebedingen. Via rechterlijke uitspraken besteden de auteurs eveneens aandacht aan verhuis- en herinrichtingskosten en vakantieverhuur. Duurzaamheid blijft een thema, denk aan het plaatsen van zonnepanelen, ‘Nul op de meter’-woningen en warmtenetten. Daarnaast zijn over diverse onderwerpen prejudiciële vragen gesteld die terugkomen in de diverse hoofdstukken.

4. Interventie van de overheid kreeg meer ruimte door inwerkingtreding van de Wet woonoverlast.

De eindredactie van Huurrecht Woonruimte bestaat uit mr. Frank Ringnalda (Tomlow Advocaten) en mr. Tanja de Groot (VBTM Advocaten).

Als auteurs hebben aan deze 9e editie meegewerkt:

- mr. Marieke van Schie – Lexence
- mr. Huib Hielkema – Hielkema & co advocaten
- mr. Tom Nieuwenhuijsen – ngnb advocaten
- mr. Lilian Birnie – DVLP advocaten
- mr. Frank Ringnalda – Tomlow Advocaten
- mr. Tanja de Nijs – VBTM Advocaten
- mr. Guy de Wijkerslooth – Tomlow Advocaten
- mr. Elsje de Bie – Hielkema & co advocaten
- mr. Zwaan Duijnstee-Van Imhoff – Erasmus Universiteit Rotterdam
- mr. Anky Kloosterman – Kloosterman Opleiding en Advies
- mr. Pepijn Eymaal – VBTM Advocaten
- mr. Georgie Geurts – VBTM Advocaten
- mr. Rogier Goeman – VBTM Advocaten


ISBN
9789012407410
Pagina's
576
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu

Privaatrecht