Boekhandel Douwes Den Haag

Wegwijs in de Successiewet

Editie 2022

F. Sonneveldt

Wegwijs in de Successiewet

Wegwijs in de Successiewet

Editie 2022

Wegwijs in de Successiewet

 

In Wegwijs in de Successiewet wordt op overzichtelijke wijze aandacht besteed aan de twee heffingen die ten grondslag liggen aan de Successiewet 1956, te weten de erfbelasting en de schenkbelasting.


Leverbaar

€ 87,37

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Wegwijs in de Successiewet

In Wegwijs in de Successiewet wordt op overzichtelijke wijze aandacht besteed aan de twee heffingen die ten grondslag liggen aan de Successiewet 1956, te weten de erfbelasting en de schenkbelasting. Achtereenvolgens komen in dit boek aan de orde het belastbaar feit, de fictiebepalingen, waardering, tarief en vrijstellingen, bedrijfsopvolgingsfaciliteiten, internationale aspecten en de formele bepalingen die betrekking hebben op de Successiewet 1956. Aan de civielrechtelijke aspecten van de behandelde onderwerpen wordt op compacte wijze aandacht besteed door middel van een praktische verklarende lijst van civielrechtelijke begrippen. De stof wordt geïllustreerd door vele praktijk- en cijfervoorbeelden.

Deze zevenentwintigste druk is geactualiseerd op basis van de per 1 juli 2022 geldende wet- en regelgeving en de tot dan toe verschenen jurisprudentie. Wegwijs in de Successiewet is door de didactisch verantwoorde opbouw in het bijzonder geschikt als studieboek voor notariële en fiscale (praktijk)opleidingen en heao’s. Daarnaast is het boek voor (kandidaat-) notarissen, accountants en belastingadviseurs door zijn hoge actualiteitswaarde en heldere voorbeelden een onmisbare publicatie die antwoord geeft op vele vragen uit de praktijk van alledag.

Prof.dr. F. Sonneveldt is verbonden aan Mazars Private Clients te Den Haag. Hij is hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden en verbonden aan de Universiteit van Lausanne voor de Master of Advanced Studies in International Taxation (MASIT). Hij is tevens raadsheer-plaatsvervanger in Hof Den Bosch. Dit boek is opgenomen in NDFR.


ISBN
9789012407922
Pagina's
634
Verschenen
NUR
826
Druk
27
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Wegwijs in de Successiewet. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Wegwijs-serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht