Boekhandel Douwes Den Haag

Mediation in arbeidszaken

Eva Knipschild & Eva Schutte & Bénine van Huisstede & Monique van de Griendt

Mediation in arbeidszaken

Mediation in arbeidszaken

Mediation in arbeidszaken

 

In Mediation in arbeidszaken bespreken de auteurs de diverse aspecten van arbeidsmediation.


Direct te downloaden

€ 29,95


Beschrijving Mediation in arbeidszaken

Mediation blijkt in arbeidszaken een succesvolle methode om conflicten in de relatie werkgever-werknemer, tussen werknemers onderling of binnen de medezeggenschap op te lossen of te voorkomen. Mediation is zowel passend indien partijen de arbeidsrelatie in stand willen houden als voor de situatie dat het de voorkeur heeft om op zorgvuldige wijze tot een voor beide partijen acceptabele beëindigingsovereenkomst te komen. Het is een bij uitstek geschikt middel om een gezamenlijk gedragen oplossing te bereiken.

Mediation in arbeidszaken verstrekt basiskennis over mediation in arbeidszaken. Aan de orde komen onderwerpen als: wat is mediation, en wat zijn specifieke aspecten bij mediation in arbeidszaken, het wettelijk kader, waarop moet je letten als het gaat om een zieke werknemer, en als het een exit mediation betreft, hoe om te gaan met collectieve geschillen en met een meerpartijenmediation en hoe wikkel je een arbeidsmediation zorgvuldig af.

Mediation in arbeidszaken is niet alleen bedoeld voor mediators, maar ook voor HR-functionarissen, juristen, advocaten en andere personen die te maken hebben met arbeidsconflicten. Dit boek is ontstaan uit een samenvoeging van de boeken Mediation in arbeidsconflicten en Arbeidsrecht en mediation.

Mediation in arbeidszaken is geschreven door:

Eva Knipschild, partner en MfN-registermediator bij ReulingSchutte;
Bénine van Huisstede, MfN-registermediator bij ReulingSchutte;
Monique van de Griendt, oprichter van Dialogue B.V. en MfN-registermediator;
Eva Schutte, (mede)oprichter, partner en MfN-registermediator bij ReulingSchutte.


ISBN
9789012408165
Pagina's
153
Verschenen
NUR
825
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu