Boekhandel Douwes Den Haag

Bedrijf & Recht

Vijftiende herziene editie

J. Keizer

Bedrijf & Recht

Bedrijf & Recht

Vijftiende herziene editie

Bedrijf & Recht

 

Het boek Bedrijf & Recht biedt een uitstekende inleiding in het recht. Dit boek gaat uit van een praktische benadering van het recht. Herkenbaarheid van het recht voor de student is belangrijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 63,08


Beschrijving Bedrijf & Recht

Het boek Bedrijf & Recht biedt een uitstekende inleiding in het recht. Recht is boeiend en interessant. Dit boek gaat uit van een praktische benadering van het recht. Herkenbaarheid van het recht voor de student is belangrijk.

Het doel van Bedrijf & Recht is om studenten die op hbo-niveau studeren díe kennis bij te brengen die ze nodig hebben om in het bedrijfsleven zonder problemen te kunnen functioneren. Theorieën en algemene rechtsbeginselen staan in dienst van praktische oplossingen. Dit boek is ook uitermate geschikt voor praktijkopleidingen.

Het boek heeft een ‘centraal plot’: Pieter Werkmans van Softy bv komt als ondernemer in aanraking met diverse juridische problemen die spelen in het bedrijfsleven. Om studenten duidelijk te maken dat het recht niet alleen maar bestaat uit abstracte theorieën maar ook een rol speelt in de praktijk van alledag, zijn veel artikelen opgenomen ter verduidelijking van de stof.

Daarnaast worden allerlei kwesties verhelderd met behulp van voorbeelden, schema’s, grafieken, tabellen en rechterlijke uitspraken. Voor de zelfwerkzaamheid wordt verwezen naar de relevante wettelijke regelingen. Tenslotte volgt na elk hoofdstuk een aantal toets vragen (waarvan de antwoorden, met een korte uitwerking, achterin het boek kunnen worden opgezocht) en begripsbepalingen. Studenten kunnen met de vragen aan het einde van de hoofdstukken toetsen of ze voldoende kennis hebben opgedaan.

Deze herziene 15e druk is geheel geactualiseerd naar de laatste stand van zaken op het gebied van wetgeving en jurisprudentie, met als voornaamste wijzigingen: de verwerking van de aanpassing van de Corporate Governance Code, het digitaal oprichten van een bv, de Implementatiewet richtlijnen verkoop goederen en levering digitale inhoud (consumentenrecht), de invoering van het unitair octrooi, de invoering van Unified Patent Court (UPC) en de invoering van de Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie.

Voor optimaal gebruik van het boek kunnen docenten een docentenhandleiding met meerkeuze oefenvragen en sheets aanvragen.


ISBN
9789012409667
Pagina's
612
Verschenen
NUR
821
Druk
15
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu