Boekhandel Douwes Den Haag

De onderstroom van organiseren

Veranderdiagnose

de onderstroom van organiseren

Rob van Es

Veranderdiagnose

De onderstroom van organiseren

Veranderdiagnose

de onderstroom van organiseren

De onderstroom van organiseren: Veranderdiagnose

 

Dit boek is een inleiding tot de organisatiediagnostiek met de nadruk op de lastigste veranderingsprocessen: die van onderop. Op een visueel aantrekkelijke en ongebruikelijke manier wordt dit specialisme behandeld via kunstvormen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 54,50

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De onderstroom van organiseren: Veranderdiagnose

Dit boek is een inleiding tot de organisatiediagnostiek met de nadruk op de lastigste veranderingsprocessen: die van onderop. Op een visueel aantrekkelijke en ongebruikelijke manier wordt dit specialisme behandeld via kunstvormen. Aan de hand van achtentwintig schilderijen en litho's, twintig films en elf gedichten wordt de lezer wegwijs gemaakt in het stellen van veranderdiagnoses. Dit mondt uit in een overzichtelijk model dat gebaseerd is op het maken van films en dus termen gebruikt als: inzoomen, uitzoomen, close-up en scenario.

Met dit model valt in de praktijk goed te werken: het is ontwikkeld op basis van meer dan vijfhonderd diagnoseprocessen waar de auteur direct en indirect bij betrokken is geweest. In deze nieuwe editie is het model verder verfijnd en is de overgang van diagnose naar interventie uitgewerkt.

Over de auteur:
Rob van Es (1955) is universitair docent Organisatiefilosofie aan de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar de cultuur, ethiek en politiek van organiseren en geeft daarin ook onderwijs.

Daarnaast is hij aan de UvA kerndocent van het interdisciplinair college Meervoudig kijken naar The Wire en gastdocent bij diverse professionele masters. Als consultant is hij onder de naam robvanes.com werkzaam bij gemeenten, ministeries, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, cultuurorganisaties, energie- en transportbedrijven, ICT-bedrijven, banken, verzekeraars, beroepsverenigingen en beroepsregisters.


ISBN
9789013118865
Pagina's
240
Verschenen
Serie
De onderstroom van organiseren
NUR
801
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kluwer

Management algemeen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren