Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 10-III Internationaal privaatrecht - Internationaal vermogensrecht

Internationaal vermogensrecht

C. Asser, X.E. Kramer, H.L.E. Verhagen, S. van Dongen, A.P.M.J. Vonken

Asser 10-III Internationaal privaatrecht - Internationaal vermogensrecht

Asser-serie

Asser 10-III Internationaal privaatrecht - Internationaal vermogensrecht

Internationaal vermogensrecht

Asser-serie: Asser 10-III Internationaal privaatrecht - Internationaal vermogensrecht

 

Asser 10-III Internationaal vermogensrecht vormt het sluitstuk van de drie delen gewijd aan het internationaal privaatrecht. In dit boek wordt het internationaal vermogensrecht integraal behandeld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 211,75

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Asser-serie: Asser 10-III Internationaal privaatrecht - Internationaal vermogensrecht

Asser 10-III Internationaal vermogensrecht vormt het sluitstuk van de drie delen gewijd aan het internationaal privaatrecht. In dit boek wordt het internationaal vermogensrecht integraal behandeld. Bij de behandeling is zo veel mogelijk de structuur van het Nederlandse burgerlijk recht aangehouden, maar is ook nagestreefd om recht te doen aan de eigenheid van het internationaal privaatrecht en de daarbij behorende veelheid van - grotendeels internationale en Europese - bronnen. Vanwege hun grote belang voor de internationale rechtspraktijk komen ook het rechtspersonenrecht en aspecten van het insolventierecht ruimschoots aan bod. In de eerste zes hoofdstukken van het boek wordt ingegaan op het internationaal rechtspersonenrecht, de vertegenwoordiging krachtens volmacht, het goederenrecht en het trustrecht. De verschillende onderwerpen en leerstukken worden uitgediept aan de hand van Europese regelgeving en rechtspraak, verdragen en Boek 10 BW, in wisselwerking met het materiële recht. De laatste vier hoofdstukken zijn gewijd aan het internationaal verbintenissenrecht, waarvoor de verordeningen Rome I en II de belangrijkste bronnen zijn. Aandacht wordt besteed aan de verhouding van het conflictenrecht tot het eenvormig privaatrecht en aan enkele leerstukken die tot het Nederlandse algemeen vermogensrecht behoren. Vervolgens komt het conflictenrecht voor internationale overeenkomsten, de onrechtmatige daad en de overige verbintenissen uit de wet aan de orde. Dit boek is onmisbaar voor juristen die, als advocaat, bedrijfsjurist, rechter of anderszins, betrokken zijn bij de internationale rechtspraktijk. Tevens levert het een bijdrage aan de theorievorming en rechtsontwikkeling op de verschillende terreinen.


ISBN
9789013126808
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 10 - Internationaal privaatrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 10-III Internationaal privaatrecht - Internationaal vermogensrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren