Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 6-IV Verbintenissenrecht - De verbintenis uit de wet

De verbintenis uit de wet

C.H. Sieburgh & A.S. Hartkamp

Asser 6-IV Verbintenissenrecht - De verbintenis uit de wet

Asser-serie

Asser 6-IV Verbintenissenrecht - De verbintenis uit de wet

De verbintenis uit de wet

Asser-serie: Asser 6-IV Verbintenissenrecht - De verbintenis uit de wet

 

In Asser 6-IV wordt de verbintenis uit de wet behandeld. Aan de orde komen de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. Deze onderwerpen zijn geregeld in de derde titel en vierde titel van Boek 6 van het BW.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 119,50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Asser-serie: Asser 6-IV Verbintenissenrecht - De verbintenis uit de wet

In Asser 6-IV wordt de verbintenis uit de wet behandeld. Aan de orde komen de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. Deze onderwerpen zijn geregeld in de derde titel en vierde titel van Boek 6 van het BW. Na de ingrijpende bewerking in de vorige druk (nieuwe lay-out, vernummering van de tekstblokken, meer aandacht voor Europees recht en rechtsvergelijking), zijn in deze 14e druk de meeste hoofdstukken aldus bewerkt dat daarin de nieuwe rechtspraak (waaronder omstreeks 90 arresten van de Hoge Raad) en literatuur zijn opgenomen en de tekst daaraan is aangepast. 

In het bijzonder is aandacht besteed aan overeenkomst en derden, de invloed van grondrechten op het (overheids)aansprakelijkheidsrecht, de aansprakelijkheid voor gebrekkige zaken en opstallen, en aan de rechtspraak inzake beroepsaansprakelijkheden, aansprakelijkheid van bestuurders van rechtspersonen en formele rechtskracht.


ISBN
9789013130188
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
14
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6-IV Verbintenissenrecht - De verbintenis uit de wet. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6 - Verbintenissenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren