Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 3-V Vermogensrecht algemeen - Gemeenschap

Gemeenschap

S. Perrick

Asser 3-V Vermogensrecht algemeen - Gemeenschap

Asser-serie

Asser 3-V Vermogensrecht algemeen - Gemeenschap

Gemeenschap

Asser-serie: Asser 3-V Vermogensrecht algemeen - Gemeenschap

 

De vorige drukken zijn door praktijk en wetenschap met enthousiasme ontvangen. In deze derde druk heeft de schrijver veel aanvullingen toegevoegd. Deze zijn de vrucht van ervaringen in de praktijk en in het bijzonder van verdere studie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 77,50

Bezorgen: Levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Asser-serie: Asser 3-V Vermogensrecht algemeen - Gemeenschap

De vorige drukken zijn door praktijk en wetenschap met enthousiasme ontvangen. In deze derde druk heeft de schrijver veel aanvullingen toegevoegd. Deze zijn de vrucht van ervaringen in de praktijk en in het bijzonder van verdere studie. De auteur heeft de relevante rechtspraak verder geanalyseerd. De sinds de vorige druk verschenen rechtspraak en literatuur zijn op de gebruikelijke wijze verwerkt.
In dit boek behandelt de auteur de bepalingen van de gemeenschapstitel systematisch. Daarbij is op een aantal plaatsen een onderscheid gemaakt tussen eenvoudige gemeenschappen en zogenoemde bijzondere gemeenschappen, zoals de gemeenschap van de nalatenschap en de ontbonden huwelijksgemeenschap. Deze laatste op verdeling gerichte gemeenschappen komen in de praktijk het meeste voor. Ook besteedt de auteur aandacht aan het gebruik dat in de praktijk van de eenvoudige gemeenschap wordt gemaakt al dan niet op basis van specifieke wetgeving.
In de andere delen van de Asser-serie komt de gemeenschap aan de orde voor zover specifiek van belang voor de gemeenschap die in het desbetreffende deel wordt behandeld. Zo wordt in Asser/Perrick 4 2013 bij de verdeling van de gemeenschap van een nalatenschap de inbreng van giften behandeld. Op de vereffening van een bijzondere gemeenschap is de regeling uit Boek 4 betreffende de nalatenschap van (overeenkomstige) toepassing. In dit boek wordt voor de behandeling van dat onderwerp hoofdzakelijk verwezen naar Hoofdstuk XIV van Asser/Perrick 4 2013.
De verdeling van een gemeenschap is in de praktijk van groot belang. Daaraan wordt in dit deel uitgebreid aandacht besteed. Op de daarvoor in aanmerking komende plaatsen wordt de processuele uitwerking van de gemeenschap in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering behandeld. Ook wordt aan het (deelgenoten)beslag aandacht besteed.


ISBN
9789013130959
Pagina's
404
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 3 - Vermogensrecht algemeen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 3-V Vermogensrecht algemeen - Gemeenschap. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren