Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 3-III Vermogensrecht algemeen - Volmacht en vertegenwoordiging

Volmacht en vertegenwoordiging

J.S. Kortmann & S.C.J.J. Kortmann

Asser 3-III Vermogensrecht algemeen - Volmacht en vertegenwoordiging

Asser-serie

Asser 3-III Vermogensrecht algemeen - Volmacht en vertegenwoordiging

Volmacht en vertegenwoordiging

Asser-serie: Asser 3-III Vermogensrecht algemeen - Volmacht en vertegenwoordiging

 

Vragen rondom vertegenwoordiging spelen op een breed privaatrechtelijk en deels ook publiekrechtelijk terrein. Welke wetten en regels bepalen het actuele recht omtrent volmacht en vertegenwoordiging?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 74,00

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Asser-serie: Asser 3-III Vermogensrecht algemeen - Volmacht en vertegenwoordiging

Vragen rondom vertegenwoordiging spelen op een breed privaatrechtelijk en deels ook publiekrechtelijk terrein. Welke wetten en regels bepalen het actuele recht omtrent volmacht en vertegenwoordiging? En # belangrijker nog # welke kwesties brengen ze met zich mee? Asser-deel 3-II Volmacht en vertegenwoordiging biedt een doorwrocht commentaar op vele voor de rechtspraktijk relevante vragen. Gestoeld op actuele literatuur en jurisprudentie, biedt dit overzicht een ongekend complete en diepgaande behandeling van uiteenlopende onderwerpen rondom de vertegenwoordiging. Door de vele inhoudelijke raakvlakken met zowel wetenschap als praktijk, leent deze uitgave zich uitstekend als kennisbron voor advocatuur, notariaat, bedrijfsleven en rechtspraak alsmede voor academici en studenten. Actuele vertegenwoordigingskwesties Centraal staat de systematische behandeling van de volmacht en middellijke vertegenwoordiging. Verder verschaft de uitgave inzicht in specifiekere onderwerpen zoals baattrekking en vertegenwoordiging bij andere daden dan rechtshandelingen. Deze negende druk is op vele fronten herzien en is nauwlettend afgestemd op actuele jurisprudentie en literatuur. Nieuwe beschouwingen zijn gewijd aan: # het onderscheid tussen de bode en de vertegenwoordiger # de rol van het toedoenbeginsel # het risicobeginsel in geval van schijn van vertegenwoordigingsbevoegdheid # de rechtsfiguur van de bekrachtiging # de figuur van de onherroepelijke volmacht # is een volmacht met privatieve werking rechtens mogelijk? # de #unidentified principal# Meer dan in vorige drukken besteedt de auteur per onderwerp aandacht aan rechtsvergelijking. De nadruk ligt daarbij op de Principles of European Contract Law, de Draft Common Frame of Reference, de Unidroit Principles of International Commercial Contracts 2010 en het Verdrag inzake vertegenwoordiging bij internationale koop roerende zaken.


ISBN
9789013132397
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
9
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 3 - Vermogensrecht algemeen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 3-III Vermogensrecht algemeen - Volmacht en vertegenwoordiging . U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren