Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht

1e druk

I. Giesen

Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht

Asser-serie

Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht

1e druk

Asser-serie: Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht

 

Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht is de algemene inleiding van de Asser Procesrecht-reeks, en bespreekt enkele thema’s uit ons burgerlijk procesrecht die de elders in de reeks uitvoeriger besproken specifieke onderdelen van dat procesrecht overstijgen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 118,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Asser-serie: Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht

Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht is de algemene inleiding van de Asser Procesrecht-reeks, en bespreekt enkele thema’s uit ons burgerlijk procesrecht die de elders in de reeks uitvoeriger besproken specifieke onderdelen van dat procesrecht overstijgen. Daarbij ligt de focus op de beginselen van burgerlijk procesrecht als hét overkoepelende, alle delen in de reeks verbindende thema. Voor die focus is ook gekozen omdat dat thema ook het (burgerlijk) procesrecht als zodanig, al sinds de dagen van Van Boneval Faure, en vanaf de inwerkingtreding van het EVRM steeds pregnanter, doordrenkt. Bovendien worden die beginselen steeds belangrijker: waar de (civiele) rechtspleging vaker onder politieke en financiële druk staat, en de uitgangspunten daarvan ter discussie gesteld worden, zijn de basisnoties over wat die rechtspleging uiteindelijk vermag, en waar dan de ondergrens ligt, eens te meer wezenlijk. Dit boek is een praktisch en wetenschappelijk naslagwerk waarin de materie op gestructureerde wijze wordt uiteen gezet, zodat de beginselen van burgerlijk procesrecht (beter) toegankelijk worden gemaakt voor advocaten, rechters, deurwaarders, wetenschappers en anderen die met het burgerlijk procesrecht van doen hebben. Het doel is de huidige stand van zaken zo scherp en accuraat mogelijk weer te geven en om daar een eigen visie aan toe te voegen. Het boek bespreekt diverse beginselen van burgerlijk procesrecht in het deel over ‘Beginselen van burgerlijk procesrecht’ (hoofdstukken 5 t/m 11), en laat dat deel voorafgaan door enkele algemene bespiegelingen over het burgerlijk procesrecht in het deel ‘Algemene beschouwingen’ (hoofdstukken 1 t/m 4).


ISBN
9789013133509
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht 1 Beginselen van burgerlijk procesrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren