Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

10-II : Internationaal personen-, familie- en erfrecht

Internationaal privaatrecht

C. Asser

10-II : Internationaal personen-, familie- en erfrecht

Asser-serie

10-II : Internationaal personen-, familie- en erfrecht

Internationaal privaatrecht

Asser-serie: 10-II : Internationaal personen-, familie- en erfrecht

 

Nieuw in deze tweede druk van Asser 10-II Internationaal personen-, familie- en erfrecht is de op 5 december 2015 in werking getreden 'Wet tegengaan huwelijksdwang', waarin (onder meer) de kwestie wordt geregeld of, en zo ja, in hoeverre een in het buitenland gesloten polygaam huwelijk, gedwongen huwelijk of kinderhuwelijk in Nederland kan worden erkend.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 128,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Asser-serie: 10-II : Internationaal personen-, familie- en erfrecht

Nieuw in deze tweede druk van Asser 10-II Internationaal personen-, familie- en erfrecht is de op 5 december 2015 in werking getreden 'Wet tegengaan huwelijksdwang', waarin (onder meer) de kwestie wordt geregeld of, en zo ja, in hoeverre een in het buitenland gesloten polygaam huwelijk, gedwongen huwelijk of kinderhuwelijk in Nederland kan worden erkend. Aan de orde komen ook de op 1 april 2014 in werking getreden 'Wet lesbisch ouderschap' en de 'Wet opheffing verschillen tussen het geregistreerd partnerschap en het huwelijk', die beide doorwerken op het terrein van het conflictenrecht inzake kwesties van afstamming. Verder wordt voor het eerst de rechtsfiguur van het draagmoederschap met een internationaal karakter uitvoerig besproken. Een beschouwing is ook gewijd aan het op 13 januari 2000 tot stand gekomen Haagse Verdrag inzake de internationale bescherming van volwassenen. Juridische problemen met grensoverschrijdende gevolgen vanwege het feit dat de verouderde mens steeds minder in staat is zijn eigen belangen te behartigen - denk aan de toename van dementie - maken bespreking van dit onderwerp van urgent belang. Ten slotte komen ook allerhande kwesties van internationaal erfrecht aan de orde. De tweede druk verschaft een uitvoerige bespreking van de Europese erfrechtverordening van 2012. Dit boek biedt de rechtstoepasser een betrouwbare gids bij de oplossing van vele IPR-casus van familierechtelijke aard!


ISBN
9789013138733
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 10 - Internationaal privaatrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 10-II Internationaal privaatrecht - Internationaal personen-, familie- en erfrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren