Boekhandel Douwes Den Haag

Goed koopmansgebruik

J.W. Zwemmer & D. Brüll & R.P.C. Cornelisse

Goed koopmansgebruik

Goed koopmansgebruik

Goed koopmansgebruik

 

Fiscalisten en fiscale studenten werken met goed koopmansgebruik om de fiscale jaarwinst te bepalen. Deze uitgave geeft inzicht in de algemene kenmerken en principes. Het is een praktische analyse van de jurisprudentie en wetgeving op dit vlak.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 60,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Goed koopmansgebruik

Fiscalisten en fiscale studenten werken met goed koopmansgebruik om de fiscale jaarwinst te bepalen. Deze uitgave geeft inzicht in de algemene kenmerken en principes. Het is een praktische analyse van de jurisprudentie en wetgeving op dit vlak. De jurisprudentie en regelgeving zijn bijgewerkt tot en met 1 september 2016.
In Goed koopmansgebruik staat - niet verrassend - het goed koopmansgebruik centraal. Aardig om te weten is dat dit begrip al voorkwam in de Wet IB 1914. En wel als handleiding om de hoogte van de fiscaal toelaatbare afschrijvingen te bepalen. Het voorschrift dat de jaarlijkse winst moet worden berekend volgens goed koopmansgebruik, stamt uit de Wet Belastingherziening 1950. Het begrip goed koopmansgebruik heeft aldus in tientallen jaren van jurisprudentie inhoud gekregen. De wet bevat ook inbreuken op dit goed koopmansgebruik.
Basisprincipes goed koopmansgebruik
Wat mag u van deze uitgave verwachten? U vindt hierin onder meer informatie over de basisprincipes van goed koopmansgebruik. Die kennis is belangrijk, omdat deze u concreet helpt bij het analyseren van fiscale vraagstukken rond het jaarwinstbegrip in uw praktijk of studie. Ook worden hierbij onder meer de volgende begrippen uitgewerkt: jaarwinst, bestendige gedragslijn, realiteit, voorzichtigheid en eenvoud. De wettelijke beperkingen aan - en de uitbreidingen van - goed koopmansgebruik komen eveneens aan bod. Denk hierbij onder meer aan:
de regels over afschrijving op bedrijfsmiddelen
de waardering van onderhanden werk
afwaardering naar lagere bedrijfswaarde
toekomstige kosten en lasten
waardering van pensioenverplichtingen
Goed koopmansgebruik sluit af met een chronologisch register van de aangehaalde jurisprudentie. Jurisprudentie en regelgeving zijn in deze vijfde, gewijzigde druk bijgewerkt tot en met 1 september 2016.


ISBN
9789013139860
Verschenen
NUR
826
Druk
9
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht