Boekhandel Douwes Den Haag

moeilijke zaken makkelijk uitgelegd

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2017.1

2017.1

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2017.1

moeilijke zaken makkelijk uitgelegd

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2017.1

2017.1

moeilijke zaken makkelijk uitgelegd: De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2017.1

 

U wilt snel inzicht in onze sociale zekerheid? In deze Kleine Gids vindt u een heldere uitleg van de belangrijkste wetgeving en de geldende bedragen en percentages. Vanzelfsprekend staan in de nieuwste editie de bedragen en percentages die gelden vanaf 1 januari 2017.


Niet leverbaar

€ 22,50

Niet leverbaar


Beschrijving moeilijke zaken makkelijk uitgelegd: De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2017.1

U wilt snel inzicht in onze sociale zekerheid? In deze Kleine Gids vindt u een heldere uitleg van de belangrijkste wetgeving en de geldende bedragen en percentages. Vanzelfsprekend staan in de nieuwste editie de bedragen en percentages die gelden vanaf 1 januari 2017. U vindt in De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid de belangrijkste sociale zekerheidswetten op een overzichtelijke wijze uitgewerkt. Dit gebeurt in enkele pagina's per wet. Geen wetsartikelen of verwijzingen naar jurisprudentie, maar een heldere uitleg van de werking, strekking en uitvoering van de wet. Belangrijke wijzigingen editie 2017.1 Voor werkgevers die werken met werknemers met een loon tussen de 100% en 125% van het minimumloon bestaat er vanaf 2017 recht op een lage- inkomensvoordeel (LIV). Het voordeel bedraagt # 2.000 per werknemer per jaar als de werknemer tussen de 100% en 110% van het minimumloon verdient en # 1.000 per werknemer per jaar als de werknemer tussen de 110% en 125% van het minimumloon verdient. Met ingang van 1 januari 2017 kunnen UWV, de SVB en gemeenten in meer omstandigheden een waarschuwing geven. De instantie mag bijvoorbeeld volstaan met een waarschuwing als het verstrekken van onjuiste informatie niet geleid heeft tot een financieel voordeel, of het benadelingsbedrag niet hoger is dan # 150. Verder hebben deelnemers en nabestaanden een wettelijk recht op informatie over hun pensioen. Met ingang van 1 januari 2017 wordt deze informatieplicht uitgebreid tot de ex-deelnemers (de slapers), ex-partners en pensioengerechtigden. De Kleine Gids is al jaren een begrip voor iedereen die met de sociale zekerheid te maken heeft; als professional bij de overheid, in de advocatuur of als uitkeringsgerechtigde. Ook studenten werken er graag mee. Voornaamste reden: De Kleine Gids legt ingewikkelde zaken gemakkelijk uit. Tweemaal per jaar verschijnt een nieuwe editie van De Kleine Gids: in maart en augustus.


ISBN
9789013139976
Verschenen
Serie
moeilijke zaken makkelijk uitgelegd
NUR
825
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Kleine Gids voor de Nederlandse Sociale Zekerheid. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren