Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 6-I Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, eerste gedeelte

Verbintenissenrecht

C. Asser, C.H. Sieburgh

Asser 6-I Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, eerste gedeelte

Asser-serie

Asser 6-I Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, eerste gedeelte

Verbintenissenrecht

Asser-serie: Asser 6-I Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, eerste gedeelte

 

Deze geheel geactualiseerde nieuwe druk behandelt het eerste deel van de verbintenis in het algemeen. U vindt hierin onder meer het begrip verbintenis, de verschillende typen verbintenissen, de bronnen van verbintenissen, pluraliteit van schuldeisers en schuldenaren, nakoming en niet-nakoming van verbintenissen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 100,00

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Asser-serie: Asser 6-I Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, eerste gedeelte

Deze geheel geactualiseerde nieuwe druk behandelt het eerste deel van de verbintenis in het algemeen. U vindt hierin onder meer het begrip verbintenis, de verschillende typen verbintenissen, de bronnen van verbintenissen, pluraliteit van schuldeisers en schuldenaren, nakoming en niet-nakoming van verbintenissen. Deze onderwerpen zijn geregeld in de afdelingen 1 tot en met 9 van Titel 6.1 van het BW. Deze vijftiende druk biedt wat u van een deel in de Asser-serie mag verwachten: wetenschappelijke diepgang gecombineerd met op de praktijk gerichte uitleg en grondige beschouwingen. Het leggen van dwarsverbanden tussen de relevante leerstukken biedt inzicht in de structuur van de materie. De tekst is prettig leesbaar door de toegankelijke en kernachtige schrijfstijl. Met het zakenregister, wetsartikelenregister én jurisprudentieregister vindt u in dit naslagwerk snel alle informatie die u in de rechtspraktijk nodig heeft. De uitgave is daarom echt een praktisch en wetenschappelijk baken voor rechtspraktijk, wetenschap en onderwijs. Recente rechtspraak en literatuur Nieuwe ontwikkelingen en de sinds de vorige druk verschenen wetgeving, rechtspraak en literatuur zijn verwerkt in deze nieuwe druk van dit deel in de Asser-serie. Dat heeft voor hoofdstuk 7 (opschortingsrechten) en de in randnummer 408-408f behandelde klachtplicht geleid tot ingrijpende aanvulling en bewerking. Europees recht en rechtsvergelijking Europees recht en rechtsvergelijking komen bij de behandelde onderwerpen aan de orde. Voor de rechtsvergelijking ligt de nadruk op het Weense Koopverdrag (CISG), de Unidroit Principles of International Commercial Contracts en de Principles of European Contract Law.


ISBN
9789013140026
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
15
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6 - Verbintenissenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6-I Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, eerste gedeelte. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren