Boekhandel Douwes Den Haag

De Notariswet

J.C.H. Melis

De Notariswet

De Notariswet

De Notariswet

 

In dit handboek maakt de lezer op grondige wijze kennis met de taak en functie van de notaris in de moderne samenleving. Belangrijke leerstukken als onafhankelijkheid en onpartijdigheid, dienstweigering, geheimhouding en verschoningsrecht krijgen ruim aandacht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 67,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De Notariswet

In dit handboek maakt de lezer op grondige wijze kennis met de taak en functie van de notaris in de moderne samenleving. Belangrijke leerstukken als onafhankelijkheid en onpartijdigheid, dienstweigering, geheimhouding en verschoningsrecht krijgen ruim aandacht. De negende editie is geheel bijgewerkt op het gebied van wetgeving, jurisprudentie en literatuur. Een veelheid aan nieuwe wetten en wetswijzigingen van de afgelopen jaren maakte de roep om een nieuwe editie van De Notariswet almaar sterker. Denk onder meer aan: de Wet doorberekening kosten toezicht en tuchtrecht juridische beroepen de gewijzigde Registratiewet 1970 de Algemene Verordening Gegevensbescherming de aangepaste Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme Deze nieuwe wetgeving is grondig verwerkt. Ook de nieuwe jurisprudentie komt uitgebreid aan bod, bijvoorbeeld over de zorgplicht van de notaris richting derden. De formaliteiten die notarissen bij hun dienstverlening in acht moeten nemen blijven in dit licht niet onbesproken, maar vooral gaat de aandacht uit naar de achterliggende zin en betekenis van deze voorschriften. De eerste editie van deze titel zag al in 1932 het levenslicht. Dit handboek biedt nog steeds de complete behandeling van de taak en functie van de notaris in de moderne samenleving. Niet voor niets geldt het binnen het notariaat als hét standaardwerk over de notariële ambtsuitoefening. De titel wordt op de eerste plaats veelvuldig gebruikt onder studenten Notarieel Recht. Daarnaast is deze ook geschikt voor notariële beroepsbeoefenaars, wetenschappers en beleidsbepalers die zich bezighouden met functionarissen binnen de rechtsbeoefening.


ISBN
9789013143850
Verschenen
NUR
820
Druk
9
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Notariswet (Melis). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Recht - DNJB
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren