Boekhandel Douwes Den Haag

Tekst & Commentaar Omgevingswet - 2 banden

Omgevingswet, Omgevingsbesluit, Transponeringstabel

C.W. Backes, A.G.A. Nijmeijer, R. Uylenburg & G.A. van der Veen (red.)

Tekst & Commentaar Omgevingswet - 2 banden

Tekst & Commentaar Omgevingswet - 2 banden

Omgevingswet, Omgevingsbesluit, Transponeringstabel

Tekst & Commentaar Omgevingswet - 2 banden

 

Dit geheel nieuwe deel uit de serie Tekst & Commentaar geeft een overzichtelijke en heldere uitleg van de Omgevingswet. Deze publicatie is voorzien van commentaar van gerenommeerde auteurs volgens de bewezen succesvolle formule van deze serie en bevat daarnaast een handige transponeringstabel voor een snelle oriëntatie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 435,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Tekst & Commentaar Omgevingswet - 2 banden

Dit geheel nieuwe deel uit de serie Tekst & Commentaar geeft een overzichtelijke en heldere uitleg van de Omgevingswet. Deze publicatie is voorzien van commentaar van gerenommeerde auteurs volgens de bewezen succesvolle formule van deze serie en bevat daarnaast een handige transponeringstabel voor een snelle oriëntatie. Opgenomen zijn de wetteksten zoals deze op 5 mei 2022 luidden, de datum van de publicatie van Stb. 2022, 172 (Verzamelbesluit Omgevingswet 2022). Tekst & Commentaar Omgevingswet vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief verwijzingen naar oud recht, overgangsrecht en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. Tekst & Omgevingswet is een geheel nieuw en veelomvattend Tekst & Commentaar deel, vanzelfsprekend voorzien van commentaar van deskundige auteurs en volgens de bewezen succesvolle formule van de serie. Deze omvangrijke nieuwe titel bevat de onderstaande onderdelen: • Omgevingswet • Omgevingsbesluit • Besluit kwaliteit leefomgeving • Besluit activiteiten leefomgeving • Besluit bouwwerken leefomgeving (selectie) Volgens de laatste inzichten zal de Omgevingswet op 1 januari 2023 in werking treden. De Omgevingswet beoogt een vereenvoudiging te realiseren door tientallen wetten en honderden regelingen samen te brengen in één wet en vier AMvB’s. Voor juristen die in de praktijk in aanraking komen met het omgevingsrecht verandert veel. Voor hen is deze titel onmisbaar. Deze titel onderscheidt zich van andere uitgaven door een hoogstaand en gerenommeerd auteursteam en een uiterst deskundige redactie die nauw betrokken is bij het wetgevingstraject en bij het werkveld van juristen die te maken krijgen met de Omgevingswet. Van praktische waarde zijn bovendien de commentaren per artikel waarin de auteurs verwijzen naar oud recht en waar relevant aangeven of de jurisprudentie die onder het oude recht is gewezen nog betekenis toekomt. Ook vermelden de auteurs of overgangsrecht van toepassing is. Een handige transponeringstabel helpt de lezer bovendien om snel de artikelen van de Omgevingswet en bijbehorende AMvB’s te vinden. Tekst & Commentaar Omgevingswet is van grote waarde voor iedereen die werkzaam is binnen het omgevingsrecht. Denk aan gemeenten, provincies, waterschappen, adviesbureaus, advocatuur, rechterlijke macht en bedrijfsjuristen.


ISBN
9789013145304
Pagina's
4532
Verschenen
NUR
839
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar Omgevingswet. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar / Groene delen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren