Boekhandel Douwes Den Haag

Monografieën

Bewaarneming

Bewaarneming

Monografieën

Bewaarneming

Monografieën: Bewaarneming

 

Deze monografie gaat over de bijzondere overeenkomst bewaarneming. In deze uitgave worden de belangrijkste aspecten van dit type overeenkomst besproken aan de hand van binnenlandse en buitenlandse literatuur en rechtspraak.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 45,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Monografieën: Bewaarneming

Deze monografie gaat over de bijzondere overeenkomst bewaarneming. In deze uitgave worden de belangrijkste aspecten van dit type overeenkomst besproken aan de hand van binnenlandse en buitenlandse literatuur en rechtspraak. Ook recente maatschappelijke ontwikkelingen zoals de overeenkomst tot cloudopslag komen aan bod. In de praktijk ontstaat regelmatig discussie over de kwalificatie van een bijzondere overeenkomst. Is er sprake van opdracht, koop, aanneming van werk of bewaarneming? Het antwoord op die vraag bepaalt welke wetsbepalingen op de overeenkomst van toepassing zijn. En die regels zijn bepalend voor de rechtspositie van partijen. De juiste kwalificatie van de bijzondere overeenkomst is dus van wezenlijk belang voor de rechten en plichten van partijen en de advisering daarover door de (praktijk)jurist. Ten opzichte van de eerste druk is deze monografie inhoudelijk ingrijpend gewijzigd. De nadruk ligt meer op beschrijving van de huidige regels (art. 7:600-7:609 BW) en minder op vergelijking met het oude recht. Uiteraard bespreekt de auteur bij de beschrijving van de verschillende wetsbepalingen recente rechtspraak en literatuur uit binnen- en buitenland. Ook besteedt de auteur aandacht aan nieuwe typen overeenkomsten die zijn ontstaan als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen zoals digitalisering. Anders dan in de eerste druk blijft de gerechtelijke bewaring (art. 853- 861 Rv) buiten beschouwing. Daardoor biedt deze monografie een gedegen en compact overzicht van de belangrijkste aspecten van art. 7:600-7:609 BW.


ISBN
9789013145595
Verschenen
Serie
Monografieën
NUR
822
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieën BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren