Boekhandel Douwes Den Haag

Monografieen BW

Overgang van vorderingen en schulden en afstand van vorderingen

R.M. Wibier

Overgang van vorderingen en schulden en afstand van vorderingen

Monografieen BW

Overgang van vorderingen en schulden en afstand van vorderingen

Monografieen BW: Overgang van vorderingen en schulden en afstand van vorderingen

 

Het civiele recht kan eigenlijk niet om de overgang van vorderingen en schulden heen. Deze uitgave behandelt de belangrijkste aspecten van dit onderwerp. Hiermee levert de publicatie een waardevolle bijdrage aan de rechtsontwikkeling over dit thema, dat op dit moment volop in beweging is.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 47,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Monografieen BW: Overgang van vorderingen en schulden en afstand van vorderingen

Het civiele recht kan eigenlijk niet om de overgang van vorderingen en schulden heen. Deze uitgave behandelt de belangrijkste aspecten van dit onderwerp. Hiermee levert de publicatie een waardevolle bijdrage aan de rechtsontwikkeling over dit thema, dat op dit moment volop in beweging is. Overgang van vorderingen en schulden en afstand van vorderingen biedt u een praktische leidraad over de overgang van vorderingen en schulden. Aan de hand van de wettelijke regeling (titel 2 van boek 6 BW) passeren de belangrijkste aspecten van deze weerbarstige materie de revue. Deze publicatie is relevant voor iedereen die in de wetenschap of praktijk te maken krijgt met de overgang van rechtsverhoudingen, schulden en vorderingen. Sinds het verschijnen van de vorige druk heeft de rechtsontwikkeling omtrent de overdraagbaarheid van vorderingen en van rechtsverhoudingen niet stilgestaan. Het thema is juridisch sterk in beweging. De meest actuele ontwikkelingen op het terrein van de overgang van vorderingen en schulden zijn dan ook verwerkt. Naast het geldende recht, staat de uitgave stil bij de maatschappelijke context waarin deze rechtsfiguren relevant zijn. Ook beschrijft de auteur het Engelse recht dat met name een belangrijke rol speelt in de financieringspraktijk op het terrein van de overgang van vorderingen en schulden. Het thema is actueel en juridisch sterk in beweging. Zo zijn er volop ontwikkelingen gaande rondom (on)overdraagbaarheidsbedingen, en contractsoverneming met bij voorbaat gegeven toestemming. Dat rechtvaardigt het verschijnen van een nieuwe druk.


ISBN
9789013146318
Verschenen
Serie
Monografieen BW
NUR
822
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografie├źn BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren