Boekhandel Douwes Den Haag

Fiscaal straf- en strafprocesrecht

J.H. van der Werff & W.E.C.A. Valkenburg

Fiscaal straf- en strafprocesrecht

Fiscaal straf- en strafprocesrecht

Fiscaal straf- en strafprocesrecht

 

Deze titel biedt een actueel overzicht van de belangrijkste fiscaal strafrechtelijke bepalingen en leerstukken, voorzien van grondig commentaar. De lezer leert over de theorie en praktijk omtrent fiscale fraudebestrijding, inclusief de rol die de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie daarin spelen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 82,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Fiscaal straf- en strafprocesrecht

Deze titel biedt een actueel overzicht van de belangrijkste fiscaal strafrechtelijke bepalingen en leerstukken, voorzien van grondig commentaar. De lezer leert over de theorie en praktijk omtrent fiscale fraudebestrijding, inclusief de rol die de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie daarin spelen. Een uiterst waardevolle bron voor rechtspraktijk en onderwijs. Fraudebestrijding staat volop in de belangstelling. Zowel op politiek als maatschappelijk vlak. Deze geheel geactualiseerde druk van Fiscaal straf- en procesrecht zoomt in op fiscale fraude met strafrechtelijke afdoening tot gevolg. De titel geeft een helder overzicht van de belangrijkste strafrechtelijke- en strafprocesrechtelijke bepalingen uit de AWR 1998, en voorziet deze van commentaar. Hierbij behandelt de uitgave de strafrechtelijke aansprakelijkheid voor fiscale gedragingen, onder andere in relatie tot de misdrijven uit het commune strafrecht. U vindt de actuele stand van zaken op het gebied van wetgeving, rechtspraak en beleidsontwikkelingen. De titel besteedt hiernaast aandacht aan de internationale samenwerking bij het bestrijden van fiscale fraude. De auteurs sluiten af met een korte beschouwing waarin enkele algemene zaken en ontwikkelingen in het fiscale strafrecht nog eens voor u op een rijtje worden gezet. Dit hoofdstuk maakt duidelijk dat een aantal thema#s in deze titel bewust buiten beschouwing worden gelaten. Denk aan het fiscale strafrecht in de douanesfeer, fraudemethoden of analyses over de beste aanpak van fiscale fraude, alsook beschouwingen over de fiscale boete. Deze titel richt zich namelijk doelgericht op de fiscaal strafrechtelijke bepalingen en leerstukken. Hierbij gaan de auteurs dieper in op de nationaal strafrechtelijke bepalingen, het beleid ten aanzien van de vervolging van fiscale fraude en op de rechtshulp bij de aanpak hiervan. Zowel voor de rechtspraktijk als het onderwijs vormt deze uitgave een uiterst waardevolle kennisbron.


ISBN
9789013147681
Verschenen
NUR
824
Druk
6
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Studieserie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Strafrecht en strafprocesrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren