Boekhandel Douwes Den Haag

Fiscale voorraadwaardering

Fiscale voorraadwaardering

Fiscale voorraadwaardering

Fiscale voorraadwaardering

 

Wat zijn de actuele ontwikkelingen rond fiscale voorraadwaardering? Deze brochure bespreekt niet alleen de huidige wet- en regelgeving en jurisprudentie, maar plaatst de fiscale voorraadwaardering ook in een perspectief van actuele ontwikkelingen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 73,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Fiscale voorraadwaardering

Wat zijn de actuele ontwikkelingen rond fiscale voorraadwaardering? Deze brochure bespreekt niet alleen de huidige wet- en regelgeving en jurisprudentie, maar plaatst de fiscale voorraadwaardering ook in een perspectief van actuele ontwikkelingen. De lezer wordt op een toegankelijke en overzichtelijke wijze meegenomen langs alle relevante kaders rond fiscale voorraadwaardering. Ondernemingen hebben steeds meer gerichte aandacht voor de fiscale winstbepaling. Zeker ook nu, vanwege de fiscale gevolgen van de coronacrisis. Dat vraagt om vaktechnische kennis en verdieping. In Fiscale voorraadwaardering worden de ankers van de hedendaagse fiscale voorraadwaardering beschreven en geanalyseerd. In deze negende druk zijn actuele ontwikkelingen met betrekking tot fiscale voorraadwaardering opgenomen. Op een toegankelijke wijze wordt in de brochure onder meer aandacht besteed aan: actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving en in de jurisprudentie; de afbakening van het voorraadbegrip en afwaardering naar lagere marktwaarde; de toepasbaarheid van het ijzeren voorraadstelsel en fiscale opwaardering van voorraden; de analyse van de fiscale winst om zo fiscale mogelijkheden te benutten en fiscaal nadeel te voorkomen. Verschillende actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving en in de jurisprudentie plaatsen de fiscale voorraadwaardering in een nieuw perspectief. Zo heeft de Hoge Raad geoordeeld over het aloude ijzeren voorraadstelsel, dat ook gevolgen heeft voor de toepassing van andere waarderingsstelsels van voorraden. Daarnaast is het de vraag of vrijwillige opwaardering van voorraden fiscaal is toegestaan of niet. Deze ontwikkelingen vragen op onderdelen om een herijking van oude beelden over fiscale voorraadwaardering. Ten opzichte van de vorige druk zijn in deze brochure dan ook verschillende onderdelen meer diepgravend geanalyseerd. Fiscale voorraadwaardering is bedoeld voor fiscalisten die zich bezighouden met fiscale voorraadwaardering. Ook biedt de brochure studenten fiscaal recht of fiscale economie een toegankelijk en tegelijkertijd verdiepend overzicht van de verschillende elementen die een rol spelen bij fiscale voorraadwaardering. Daarbij worden gehanteerde uitgangspunten van waarderingsstelsels van voorraden kritisch tegen het licht gehouden.


ISBN
9789013147704
Verschenen
NUR
826
Druk
9
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht