Boekhandel Douwes Den Haag

Fed fiscale brochures

Instellingen van algemeen of sociaal belang

S.A.M. de Wijkerslooth-Lhoëst & M.M.F.J. van Bakel

Instellingen van algemeen of sociaal belang

Fed fiscale brochures

Instellingen van algemeen of sociaal belang

Fed fiscale brochures: Instellingen van algemeen of sociaal belang

 

Deze brochure biedt u houvast in de complexe fiscale wet- en regelgeving voor instellingen van algemeen en sociaal belang en hun donateurs. De auteurs maken u wegwijs in de actuele wet- en regelgeving, rechtspraak en parlementaire geschiedenis # vol met herkenbare voorbeelden.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 64,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Fed fiscale brochures: Instellingen van algemeen of sociaal belang

Deze brochure biedt u houvast in de complexe fiscale wet- en regelgeving voor instellingen van algemeen en sociaal belang en hun donateurs. De auteurs maken u wegwijs in de actuele wet- en regelgeving, rechtspraak en parlementaire geschiedenis # vol met herkenbare voorbeelden. De maatschappelijke discussie rondom het vergroten van de transparantie van stichtingen, verenigingen en kerkgenootschappen neemt toe. De evaluatie van de giftenaftrekregeling en de ANBI- en SBBI-regeling krijgen daarnaast brede aandacht in de Tweede en Eerste Kamer. Binnen de complexe wet- en regelgeving die hierbij relevant is, wijst Instellingen van algemeen of sociaal belang u op praktische wijze de weg binnen de faciliteiten die in de diverse belastingwetten zijn opgenomen voor instellingen van algemeen en sociaal belang. U vindt de voorwaarden op een duidelijke en beknopte manier beschreven, waarbij de auteurs volop putten uit hun praktijkervaring op dit vlak. Herkenbare voorbeelden maken de materie behapbaar. Naast een overzicht van de actuele wet- en regelgeving, rechtspraak en parlementaire geschiedenis, wordt stilgestaan bij de begrippen algemeen en sociaal nut en de toepassing van de giftenaftrek. Ook schijnen de auteurs een kritisch licht op de huidige evaluatie van de giftenaftrekregeling en ANBI- en SBBI-regeling, alsook de hieruit voortgekomen verbetervoorstellen. De wetgeving en jurisprudentie omtrent instellingen van algemeen en sociaal belang zijn continu in beweging. Deze titel helpt u hierin bij te blijven en bevat de actuele rechtspraak, wetgeving en literatuur. De brochure vormt hiermee een essentieel naslagwerk voor belastingadviseurs, notarissen, inspecteurs en rechters die voor de uitoefening van hun functie moeten beschikken over diepgaande kennis van de wet- en regelgeving voor instellingen van algemeen en sociaal belang. Maar ook academici doen er hun voordeel mee in de vorm van onderzoeks- of lesmateriaal.


ISBN
9789013147728
Verschenen
Serie
Fed fiscale brochures
NUR
826
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren