Boekhandel Douwes Den Haag

Staat en recht

Het verhaal van de rechter

Over de plaats van de rechter in literatuur, samenleving en rechtszaal

Het verhaal van de rechter

Staat en recht

Het verhaal van de rechter

Over de plaats van de rechter in literatuur, samenleving en rechtszaal

Staat en recht: Het verhaal van de rechter

 

Welk beeld leeft er rondom de rechter? Hoe beweegt de rechter door het maatschappelijke speelveld? En wat is de absolute kerntaak van de rechtspraak? Deze uitgave buigt zich over deze veelal onderbelichte vragen.


Niet leverbaar

€ 73,00

Niet leverbaar


Beschrijving Staat en recht: Het verhaal van de rechter

Welk beeld leeft er rondom de rechter? Hoe beweegt de rechter door het maatschappelijke speelveld? En wat is de absolute kerntaak van de rechtspraak? Deze uitgave buigt zich over deze veelal onderbelichte vragen. Uitgebracht ter gelegenheid van het afscheid van Hans den Tonkelaar als rechter en bijzonder hoogleraar rechtspraak. De rol van de rechter is een onderbelicht onderwerp in de juridische literatuur. Het afscheid van Hans den Tonkelaar als rechter en bijzonder hoogleraar rechtspraak bood daarom een passende gelegenheid om dit onderwerp dieper te verkennen. Het resultaat vindt u in deze uitgave. Het verhaal van de rechter stelt een drietal essentiële vragen omtrent de rechterlijke functie aan de kaak: - Wat is het beeld van de rechter, zowel binnen als buiten de literatuur? - Hoe opereren rechters binnen hun maatschappelijke omgeving? - Wat is de kerntaak van de rechtspraak? Deze behandeling sluit aan bij de groeiende maatschappelijke discussie over de rol van de rechter en de wijze van rechtspreken - een onderwerp waarover slechts mondjesmaat wordt gepubliceerd. De uitgave biedt hiermee een hoognodige verrijking voor rechters (in opleiding), advocaten en wetenschappers. De werking van de rechtspraak, en de positie van de rechter hierbinnen, is een complex onderwerp. Wanneer je rechter bent, krijg je dagelijks zeer uiteenlopende vraagstukken op je bord. Om deze te kunnen beantwoorden, zijn wet en jurisprudentie lang niet altijd toereikend. De rechter vindt inspiratie in gesprekken, in bevindingen van collega#s en zelfs in romans kan inspiratie verscholen liggen. Deze uitgave biedt de lezer uiteenlopende visies op de realiteit in rechtspraak - een slijpsteen van de rechterlijke geest. In vele bijdragen klinkt ook de visie van prof. mr. Hans den Tonkelaar zelf door.


ISBN
9789013147872
Verschenen
Serie
Staat en recht
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer

Dit boek maakt deel uit van het abonnement SteR - Onderzoekscentrum voor Staat en Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht