Boekhandel Douwes Den Haag

Fed fiscale brochures

Economische eigendom

Economische eigendom

A.E. de Leeuw

Economische eigendom

Fed fiscale brochures

Economische eigendom

Economische eigendom

Fed fiscale brochures: Economische eigendom

 

Economische eigendom maakt al gauw duidelijk dat het lastig is om een sluitende definitie van dit ruime begrip te geven. De meeste definities schieten tekort, omdat de reikwijdte van het begrip onvoldoende wordt onderkend.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 66,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Fed fiscale brochures: Economische eigendom

Economische eigendom maakt al gauw duidelijk dat het lastig is om een sluitende definitie van dit ruime begrip te geven. De meeste definities schieten tekort, omdat de reikwijdte van het begrip onvoldoende wordt onderkend. In deze Fed-brochure wordt daarom haarfijn uitgelegd wat de kenmerken van economische eigendom in fiscale zin zijn ? onderbouwd met een uitgebreide bespreking van relevante jurisprudentie en literatuur. Daarnaast wordt hier ook een aantal civielrechtelijke aspecten van de economisch eigenaar bij betrokken. Hierbij kunt u onder andere denken aan de bescherming van zijn of haar positie en de verschillende wijzen waarop economische eigendom kan worden overgedragen. Het begrip economische eigendom heeft voor ondernemingen (vanzelfsprekend) bijzondere relevantie in de context van winstbepaling. Ontwikkeling begrip economische eigendom Deze uitgave schetst helder hoe het (fiscale) begrip economische eigendom in de loop der tijd is uitgekristalliseerd. Dat maakt deze uitgave interessant voor een ieder met een professionele dan wel studiematige fiscale belangstelling. Mr. A.E. de Leeuw is in haar dagelijks leven belastingadviseur bij Loyens <(>&<)> Loeff in Amsterdam en werkt aan een proefschrift over de fiscale en civielrechtelijke aspecten van vermogensbescherming binnen de familie.


ISBN
9789013148015
Verschenen
Serie
Fed fiscale brochures
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht