Boekhandel Douwes Den Haag

Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht

Evaluatie Wet bestuur en toezicht

Wetenschappelijk evaluatieonderzoek naar de werking van de nieuwe bepalingen uit de Wet aanpassing regels bestuur en toezicht nv/bv

J.N. Schutte-Veenstra & M.L. Lennarts & K. van Veen & H.E. Boschma

Evaluatie Wet bestuur en toezicht

Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht

Evaluatie Wet bestuur en toezicht

Wetenschappelijk evaluatieonderzoek naar de werking van de nieuwe bepalingen uit de Wet aanpassing regels bestuur en toezicht nv/bv

Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht: Evaluatie Wet bestuur en toezicht

 

Hoe functioneert de Wet bestuur en toezicht, die begin 2013 in werking trad? Deze uitgave werpt een empirische blik op drie belangrijke pijlers: het monistische bestuursmodel, de limiet op toezichtfuncties en het streefcijfer van 30% vrouwen in raden van bestuur en commissarissen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 102,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht: Evaluatie Wet bestuur en toezicht

Hoe functioneert de Wet bestuur en toezicht, die begin 2013 in werking trad? Deze uitgave werpt een empirische blik op drie belangrijke pijlers: het monistische bestuursmodel, de limiet op toezichtfuncties en het streefcijfer van 30% vrouwen in raden van bestuur en commissarissen. Verhelderend en koersbepalend. Begin 2013 maakte de Wet bestuur en toezicht haar intrede. Deze beoogde het tegenstrijdig belang van bestuurders en commissarissen tegen te gaan, limiteerde het aantal toezichtfuncties per persoon en streefde naar tenminste 30% vrouwen in het bestuur. Wat is de huidige stand van zaken rondom deze drie pijlers? Om de resultaten tot zover scherp in het vizier te krijgen, evalueerden het Instituut voor Ondernemingsrecht (Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen) en het Institute for Governance and Organizational Responsibility (Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen) gezamenlijk de Wet bestuur en toezicht. In Evaluatie Wet bestuur en toezicht zetten de onderzoekers hun bevindingen, conclusies en aanbevelingen helder op een rij. Ook wijzen ze op belangrijke nieuwe vraagstukken die zich in de praktijk voordeden. Het rapport verschijnt in een tijd waarin het ondernemingsrecht onderhevig is aan steeds snellere ontwikkelingen. Aan de ene kant door nieuwe wetgeving, waaronder de Wet bestuur en toezicht. Aan de andere kant door de toenemende Europese samenwerking, die op haar beurt nieuwe wet- en regelgeving met zich meebrengt. Een kritische tussentijdse evaluatie van deze nieuwe wetgeving is van groot belang. Dit rapport is het eerste evaluatieve onderzoek van deze omvang, gestoeld op empirische gegevens. De conclusies en aanbevelingen zijn relevant voor advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen, rechters, juridisch adviseurs, accountants en ondernemers.


ISBN
9789013148480
Verschenen
Serie
Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Instituut voor Ondernemingsrecht . U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren