Boekhandel Douwes Den Haag

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

W.H.A.C.M. Bouwens

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

 

Deze titel schetst een helder beeld van het arbeidsrecht over de volledige breedte. Van het individuele arbeidsovereenkomstenrecht en het arbeidsomstandighedenrecht tot aan het medezeggenschapsrecht en de sociale werknemersverzekeringen.


Niet leverbaar

€ 55,00

Niet leverbaar


Beschrijving Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Deze titel schetst een helder beeld van het arbeidsrecht over de volledige breedte. Van het individuele arbeidsovereenkomstenrecht en het arbeidsomstandighedenrecht tot aan het medezeggenschapsrecht en de sociale werknemersverzekeringen. Ook maakt u kennis met belangrijke instanties en bronnen van internationaal en Europees arbeidsrecht. Tot slot biedt het notenapparaat een uitstekende ingang naar andere bronnen. Het arbeidsrecht # of het sociaal recht in bredere zin # speelt een grote rol binnen de maatschappij. Om die reden neemt dit recht dan ook een belangrijke plaats in de curricula van universiteiten en vele instellingen van hoger beroepsonderwijs, evenals in de rechtspraktijk. De Schets van het Nederlandse arbeidsrecht biedt een heldere inleiding in dit omvangrijke rechtsgebied. De titel bespreekt niet alleen uitgebreid het individuele arbeidsovereenkomstenrecht (met veel aandacht voor het ontslagrecht), maar ook het arbeidsomstandighedenrecht, het arbeidsmarktrecht, het cao-recht, het medezeggenschapsrecht en de sociale werknemersverzekeringen (Ziektewet, Wet WIA en WW). Daarnaast laat de titel u kennismaken met de belangrijkste instanties en bronnen van internationaal en Europees arbeidsrecht. Bent u na het lezen van de titel toe aan verdere verdieping? Dan biedt het notenapparaat een uitstekende ingang naar andere bronnen. Uiteraard is voor u de relevante recente jurisprudentie verwerkt, bijvoorbeeld over de Wet werk en zekerheid. Tevens wordt aandacht besteed aan de in 2020 in te voeren Wet Arbeidsmarkt in balans en de Wet Normalisering rechtspositie ambtenaren. Kortom: een ideale inleiding in het arbeidsrecht. Geschreven voor student én professional.


ISBN
9789013148626
Verschenen
NUR
825
Druk
25
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Schets van het Nederlandse arbeidsrecht (Bakels). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren