Boekhandel Douwes Den Haag

Recht en Praktijk - Personen- en familierecht

Internationale kinderontvoering

Internationale kinderontvoering

A.C. Olland & F. Ibili

Internationale kinderontvoering

Recht en Praktijk - Personen- en familierecht

Internationale kinderontvoering

Internationale kinderontvoering

Recht en Praktijk - Personen- en familierecht: Internationale kinderontvoering

 

Dit praktijkboek biedt een handleiding bij de toepassing van het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980, met een integrale behandeling van alle juridische onderwerpen die in kinderontvoeringszaken aan bod komen.


Leverbaar

€ 64,00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Recht en Praktijk - Personen- en familierecht: Internationale kinderontvoering

Dit praktijkboek biedt een handleiding bij de toepassing van het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980, met een integrale behandeling van alle juridische onderwerpen die in kinderontvoeringszaken aan bod komen. De uitgave staat onder redactie van prof. mr. F. Ibili en mr. A.C. Olland, beiden kinderontvoeringsrechter in het gerechtshof Den Haag. Internationale kinderontvoering is het eerste praktijkboek over internationale kinderontvoering in de Nederlandse literatuur, waarin alle facetten van internationale kinderontvoering op een overzichtelijke wijze in kaart zijn gebracht. Dit praktijkboek staat onder redactie van prof. mr. F. Ibili en mr. A.C. Olland, beiden kinderontvoeringsrechter in het gerechtshof Den Haag. De bijdragen aan het boek zijn van verschillende deskundigen uit de rechtspraktijk en wetenschap. Het boek is bedoeld als praktijkhandleiding voor advocaten, rechters, OM, Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdzorg. Wanneer is sprake van internationale kinderontvoering? Hoe verloopt de teruggeleidingsprocedure via de Centrale autoriteit? Komt de Nederlandse rechter rechtsmacht toe om te oordelen over een teruggeleidingsverzoek? Hoe verloopt de teruggeleidingsprocedure bij de rechtbank en het hof Den Haag? Wat staat partijen te wachten op een regiezitting? Wanneer doet zich een weigeringsgrond voor en welke rol speelt het EVRM daarbij? Welke mogelijkheden zijn er om een teruggeleidingsbevel in rechte af te dwingen? Kan de rechter de teruggeleiding van het kind gelasten naar een specifieke locatie? Kan de ontvoerende ouder worden veroordeeld in de proceskosten? Op al deze vragen geeft dit praktijkboek een antwoord.


ISBN
9789013151084
Verschenen
Serie
Recht en Praktijk - Personen- en familierecht
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Personen- en familierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren