Boekhandel Douwes Den Haag

Fiscale monografieën

De integratie van fiscale gegevens in het rijksbrede toezicht

Onderzoek naar een veilige haven voor de fiscale informatierijkdom

M. Snippe

De integratie van fiscale gegevens in het rijksbrede toezicht

Fiscale monografieën

De integratie van fiscale gegevens in het rijksbrede toezicht

Onderzoek naar een veilige haven voor de fiscale informatierijkdom

Fiscale monografieën: De integratie van fiscale gegevens in het rijksbrede toezicht

 

De Belastingdienst beschikt over veel vertrouwelijke gegevens. Steeds vaker worden gegevens gedeeld met andere toezichthouders. Maar is dit wel in lijn met belangen van alle betrokkenen? In deze uitgave staat het spanningsveld van het verenigen van de belangen van de belastingdienst, andere toezichthouders, en de belangen van burgers centraal.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 83,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Fiscale monografieën: De integratie van fiscale gegevens in het rijksbrede toezicht

De Belastingdienst beschikt over veel vertrouwelijke gegevens. Steeds vaker worden gegevens gedeeld met andere toezichthouders. Maar is dit wel in lijn met belangen van alle betrokkenen? In deze uitgave staat het spanningsveld van het verenigen van de belangen van de belastingdienst, andere toezichthouders, en de belangen van burgers centraal. De integratie van fiscale gegevens in het rijksbrede toezicht schijnt licht op het rechtvaardig kunnen delen van fiscale gegevens aan andere bestuursorganen door de belastingdienst. De grens hiervan ligt in het afwegen van de belangen van alle betrokkenen: de belangen van burgers en bedrijven, die van de belastingdienst en het noodzakelijk publieke belang voor het toezicht door andere bestuursorganen. Het spanningsveld tussen de verschillende belangen staat in deze fiscale monografie centraal. Wanneer is het delen van gegevens juist? En wanneer niet? Deze uitgave gaat voor u op zoek naar het antwoord. De belastingdienst zal, voordat zij gegevens verstrekken, zorgvuldig de verschillende belangen moeten afwegen. Daarbij speelt onder andere mee in hoeverre andere bestuursorganen zelf in staat zijn de gegevens te verzamelen. Fiscale gegevens delen? Dit is de eerste uitgave die een comparatieve studie levert waarbij de auteur de bevoegdheden van de belastingdienst (vanuit de AWR) vergelijkt met de bevoegdheden van andere bestuursorganen (vanuit met name de Awb). Deze kennis van beide bevoegdheden is onontbeerlijk om een juiste belangenafweging te kunnen maken. De bundel snijdt een complex onderwerp aan. Privacy is een waarde waarop we zuinig moeten zijn. De overheid heeft dan ook een zeer grote verantwoordelijkheid in het afwegen van individuele belangen en maatschappelijke belangen. De bundel biedt verhelderende inzichten voor iedereen die te maken krijgt met het verstrekken van gegevens en inlichten aan de Belastingdienst en/of andere bestuursorganen.


ISBN
9789013151961
Verschenen
Serie
Fiscale monografieën
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fiscale Monografieën. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren