Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek Jaarrekening 2019

Toepassing van de Nederlandse wet- en regelgeving en IFRS

I.Q.H. van Amelsfoort

Handboek Jaarrekening 2019

Handboek Jaarrekening 2019

Toepassing van de Nederlandse wet- en regelgeving en IFRS

Handboek Jaarrekening 2019

 

Wanneer u een jaarrekening opstelt of controleert, moet u rekening houden met tal van regels en richtlijnen. Dit handboek biedt u een overzicht van de actuele stand van zaken omtrent financiële verslaggeving.


Niet leverbaar

€ 111,50


Beschrijving Handboek Jaarrekening 2019

Wanneer u een jaarrekening opstelt of controleert, moet u rekening houden met tal van regels en richtlijnen. Dit handboek biedt u een overzicht van de actuele stand van zaken omtrent financiële verslaggeving. Het belicht zowel de Dutch GAAP als de IFRS standaarden en wijst daarbij op de verschillen tussen beide. Aan het opstellen van de jaarrekening zijn tal van regels verbonden, en die zijn niet altijd even gemakkelijk te interpreteren. Dit handboek maakt deze brij aan richtlijnen op heldere wijze toegankelijk. Deze nieuwste editie maakt de materie over standaarden, RJ-richtlijnen en wetteksten als vanouds inzichtelijk voor de praktijk. Dit door de bepalingen goed te structureren, te voorzien van duiding, onderlinge verbanden te leggen en de toepassing tastbaar te maken met sprekende praktijkvoorbeelden. Ook krijgt u inzicht in de verschillen tussen huidige en toekomstige wetgeving. Handboek Jaarrekening 2019 wijst u per onderwerp op de verschillen tussen de Dutch GAAP en de internationale IFRS standaarden. Daarom kunt u de uitgave gebruiken voor zowel ondernemingen die hun verslaggeving baseren op Dutch GAAP als voor organisaties die de IFRS standaarden aanhouden. Het zwaartepunt van dit handboek ligt bij de regels die in algemene zin gelden voor alle ondernemingen. Daarnaast gaan de hoofdstukken ook in op specifieke verslaggevingsregels die alleen van betekenis zijn voor banken, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsinstellingen, pensioenfondsen en overige organisaties.


ISBN
9789013152753
Verschenen
NUR
786
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Handboek Jaarrekening. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Accountancy en administratie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren