Boekhandel Douwes Den Haag

Belastinggids 2020

Complete handleiding voor aangifte inkomstenbelasting 2019

Lisanne Rijff & Ciska Wisman & Gerard Staats

Belastinggids 2020

Belastinggids 2020

Complete handleiding voor aangifte inkomstenbelasting 2019

Belastinggids 2020

 

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Deze Belastinggids voor het aangiftejaar 2019 zorgt ervoor dat niets van de veranderende regels u ontgaat. De gids behandelt de aangifte gestructureerd per onderwerp, inclusief vele tips waarmee u direct belasting bespaart.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 48,00

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Belastinggids 2020

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Deze Belastinggids voor het aangiftejaar 2019 zorgt ervoor dat niets van de veranderende regels u ontgaat. De gids behandelt de aangifte gestructureerd per onderwerp, inclusief vele tips waarmee u direct belasting bespaart. In Belastinggids 2020 vindt u alle essentiële aandachtspunten voor de aangifte over het aangiftejaar 2019 behandeld per onderwerp. Alle relevante informatie over het betreffende aangifteonderwerp is daarbij zo veel mogelijk voor u geclusterd. Hierbij wordt steeds nauwlettend de link gelegd naar de vragenstructuur in het aangifteprogramma. Vanzelfsprekend treft u hierin alleen actuele bedragen en percentages. De praktische aanpak maakt de gids een handig naslagwerk wanneer u aangifte doet met Avanzer Aangifte (voorheen KBP aangiftesoftware) of via het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Met deze gids bij de hand zorgt u ervoor dat niets van de snel veranderende regels u ontgaat bij het invullen van de aangifte. In deze complete handleiding voor de aangifte inkomstenbelasting 2019 heeft u alle actuele informatie binnen handbereik. De ruime hoeveelheid voorbeelden en tips maakt de regels makkelijk te doorgronden en direct toepasbaar. Vanzelfsprekend komen alle nieuwe wettelijke regels die gelden voor het aangiftejaar 2019 aan bod. De rubrieken #vraag <(>&<)> antwoord# en #tips <(>&<)> trucs# maken de uitgave extra handig in gebruik. Bovendien wordt er in deze editie vooruitgeblikt naar wijzigingen in 2020. Denk aan de invoering #tweeschijvenstelsel# met laag tarief (37,35%) en hoog tarief (49,50%) en het voorstel #Wet excessief lenen bij eigen vennootschap#, ter ontmoediging ontmoediging van #bovenmatig# (excessief) lenen door personen met een aandelenbelang van ten minste 5%. Ook wordt het fiscale beleid van het ministerie van Financiën verhelderd. Inclusief verslagen van Kamercommissies, beslissingen van de nationale Ombudsman en publicaties en commentaren uit de fiscale vakliteratuur. De nieuwste uitspraken van de belastingrechter die in uw voordeel of nadeel (of dat van uw cliënt) kunnen uitpakken, zijn hierin meegenomen. Uiteraard mogen ook de laatste tips om geld te besparen, voorbeelden en aandachtspunten niet ontbreken. Deze zijn dan ook ruimschoots opgenomen. Op sommige punten gaat de uitgave zelfs nog een stapje verder. Dit door verdedigbare standpunten aan te wijzen, die de Belastingdienst mogelijk (nog) niet zonder meer overneemt. Uiteraard vindt u het expliciet aangegeven wanneer dit het geval is. Met literatuurverwijzingen wordt gemeld of de kwestie onder de rechter is. De Belastinggids is hét alternatief wanneer u gebruikmaakte van de Belasting Almanak van Reed Business Information voor het verzorgen van de aangifte IB. De systematiek in beide uitgaven komt op hoofdlijnen overeen.


ISBN
9789013153781
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Belastinggids (Kluwer). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren