Boekhandel Douwes Den Haag

Fed fiscale brochures

Het Multilaterale Instrument (MLI)

R.A. Bosman

Het Multilaterale Instrument (MLI)

Fed fiscale brochures

Het Multilaterale Instrument (MLI)

Fed fiscale brochures: Het Multilaterale Instrument (MLI)

 

Het Multilaterale instrument (MLI) is een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van belastingverdragen van de afgelopen decennia en is zeer technisch van aard. Deze fiscale brochure maakt de werking en toepassing van het MLI op heldere wijze inzichtelijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 81,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Fed fiscale brochures: Het Multilaterale Instrument (MLI)

Het Multilaterale instrument (MLI) is een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van belastingverdragen van de afgelopen decennia en is zeer technisch van aard. Deze fiscale brochure maakt de werking en toepassing van het MLI op heldere wijze inzichtelijk. U vindt de praktische toepassing toegelicht aan de hand van een stappenplan. Het Multilaterale instrument (MLI) is de eerste Nederlandstalige uitgave in boekvorm die het MLI beknopt # maar ook integraal # behandelt. Doordat het MLI behoorlijk technisch van aard is, kan de toepassing complex zijn. Deze fiscale brochure maakt de werking en toepassing van het MLI op heldere wijze inzichtelijk. De volgende onderwerpen passeren daarom de revue: Algemeen overzicht van achtergrond en hoofdlijnen van het MLI; Uitleg van de formele aspecten en de flexibiliteit van het MLI, zoals de werking van opt-ins en opt-outs en de timing van het MLI; Overzicht van de posities en keuzes van Nederland en Curaçao per MLI- bepaling; Overzicht van de concrete impact van de MLI-bepalingen op de individuele Nederlandse belastingverdragen; De formele/procedurele aspecten van het MLI en de BEPS-maatregelen van het verdrag; Diverse schematische overzichten om de werking van het MLI inzichtelijk te maken. Het MLI implementeert de verdragsgerelateerde BEPS-maatregelen, en is per 1 januari 2020 van toepassing op een groot aantal Nederlandse belastingverdragen. Het MLI treedt in werking naast de bestaande bilaterale belastingverdragen. De impact op elk afzonderlijk verdrag loopt uiteen. Er wordt in deze brochure specifiek ingegaan op de posities van Nederland en Curaçao ten aanzien van iedere afzonderlijke MLI-bepaling. Ook bespreekt de auteur de doorwerking van deze bepalingen in de individuele belastingverdragen die door het MLI geraakt worden. Professionals die zich in de praktijk bezighouden met internationaal belastingrecht, belastingverdragen en BEPS-issues hebben veel baat bij deze uitgave. Daarnaast leent de titel zich uitstekend voor studenten, academici, belastingadviseurs, medewerkers van de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën.


ISBN
9789013154078
Verschenen
Serie
Fed fiscale brochures
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht