Boekhandel Douwes Den Haag

Tekst & Commentaar Strafrecht

Tekst & Commentaar Strafrecht

Tekst & Commentaar Strafrecht

Tekst & Commentaar Strafrecht

 

Met de 13e druk van dit veelgebruikte Tekst & Commentaar deel heeft u de belangrijkste en meest actuele wet- en regelgeving omtrent het Strafrecht bij de hand. Met bijna 1400 korte en glasheldere commentaren is deze uitgave een must have voor elke strafrechtjurist.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 284,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Tekst & Commentaar Strafrecht

Met de 13e druk van dit veelgebruikte Tekst <(>&<)> Commentaar deel heeft u de belangrijkste en meest actuele wet- en regelgeving omtrent het Strafrecht bij de hand. Met bijna 1400 korte en glasheldere commentaren is deze uitgave een must have voor elke strafrechtjurist. Bijgewerkt naar de stand van de wet per 1 juli 2020, waarbij vooruit wordt gekeken naar de belangrijkste aanhangige wetsvoorstellen. Tekst <(>&<)> Commentaar Strafrecht vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief de belangrijkste rechtspraak en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. In combinatie met de online versie of WebApp is de actualiteit nog groter. Elke titel wordt voorafgegaan door een algemeen commentaar, dat u helpt de samenhang tussen de diverse bepalingen snel te doorzien. Deze uitgave wordt gebruikt binnen verschillende beroepsgroepen, waaronder gerechts- en parketsecretarissen, opsporingsambtenaren, rechters, leden van het Openbaar Ministerie, advocaten en beoefenaars van de rechtswetenschap. Daarnaast kan de titel dienen als naslagwerk in het strafrechtonderwijs aan universiteiten, hogescholen en beroepsopleidingen in ruime zin. De 13e druk bevat alle wetgeving per 1 juli 2020. Dat betekent dat hierin onder meer zijn verwerkt de wijzigingen door de: Wet forensische zorg (op 1-1-2019 in werking getreden) Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (op 1-1-2020 in werking getreden) Wet zorg en dwang (op 1-1-2020 in werking getreden). Ook wordt waar relevant verwezen naar aanhangige wetsvoorstellen onder het kopje #Komend recht#. In deze druk is ook nog de op 25 juli 2020 in werking getreden Spoedreparatiewet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen verwerkt. Uiteraard wordt in deze editie aandacht besteed aan de gevolgen van de inwerkingtreding van de Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen en de Invoeringswet daarvan. De bepalingen uit het Algemeen Deel van het wetboek die betrekking hadden op de tenuitvoerlegging van de daarin bijeengebrachte straffen en maatregelen zijn hiermee overgebracht naar het Wetboek van Strafvordering. Als hulpmiddel vindt u bij vervallen bepalingen een korte aantekening met verwijzing naar de relevante regeling die als vervanging geldt in het Wetboek van Strafvordering.


ISBN
9789013155808
Verschenen
NUR
824
Druk
13
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar Strafrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar / Rode delen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Strafrecht en strafprocesrecht