Boekhandel Douwes Den Haag

De NV en VBA naar Arubaans recht

W.J.M. van Veen

De NV en VBA naar Arubaans recht

De NV en VBA naar Arubaans recht

De NV en VBA naar Arubaans recht

 

Hoe is het huidige Boek 2 BW van Aruba opgebouwd? Hoe staat dit wetboek in verhouding tot het Curaçaose Boek 2 BW en het Nederlandse recht? En welke lijnen uit de Landsverordening VBA (2009)zijn doorgezet in het wetboek?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 82,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving De NV en VBA naar Arubaans recht

Hoe is het huidige Boek 2 BW van Aruba opgebouwd? Hoe staat dit wetboek in verhouding tot het Curaçaose Boek 2 BW en het Nederlandse recht? En welke lijnen uit de Landsverordening VBA (2009)zijn doorgezet in het wetboek? Deze titel omvat een volledig geactualiseerde, kernachtige bespreking van de ontwikkelingen en de structuur van het Arubaanse rechtspersonenrecht. Het Arubaans rechtspersonenrecht is lange tijd verspreid geweest over verschillende wetboeken en landsverordeningen. Op 1 januari 2021 treedt Boek 2 BW van Aruba (Boek 2 BWA) in werking, waarmee alle privaatrechtelijke rechtspersoonsvormen zijn vastlegd in één wetboek. De NV en VBA naar Arubaans recht omvat een kernachtige bespreking van het ontstaan, de ontwikkelingen en de structuur van het huidige Arubaans rechtspersonenrecht. De auteur, mede betrokken bij het ontwerpen van de Landsverordening VBA en Boek 2 BWA als adviseur, slaagt erin het Arubaans rechtspersonenrecht in verhouding tot het Curaçaose en Nederlandse recht middels verschillende kernonderwerpen voor u inzichtelijk te maken. Uniek aan dit werk is de focus op de zelfstandige betekenis van het Arubaans recht- een toonaangevende aanvulling op de bestaande literatuur omtrent het Nederlands-Caribisch rechtspersonenrecht. Met de inwerkingtreding van het Boek 2 BWA sluit deze titel onmiskenbaar aan op de actualiteit. Deze uitgave is een bewerking van de in 2009 verschenen titel omtrent de vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (VBA). De bespreking van de VBA is geactualiseerd en het werk is uitgebreid met een heldere bespreking van de Naamloze Vennootschap (NV) en van procesrechtelijke thema#s zoals de uitkoop- en uittredingsregeling en het enquêterecht. Naast het inleidende karakter biedt De NV en VBA naar Arubaans recht door verwijzingen naar (Caribisch) Nederlandse literatuur en jurisprudentie ruimte voor verdere verdieping.


ISBN
9789013156126
Verschenen
NUR
827
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Ondernemingsrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren