Boekhandel Douwes Den Haag

Het besluit van de rechtspersoon

K.A.M. van Vlught

Het besluit van de rechtspersoon

Het besluit van de rechtspersoon

Het besluit van de rechtspersoon

 

Wanneer is juridisch gezien sprake van een #besluit#? Als het bestuur van een BV beslist om iets niet te kopen; is dat een besluit? In dit proefschrift ontleedt de auteur vraagstukken als deze en biedt hij de lezer een heldere blik op de rechtspersoon.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 82,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het besluit van de rechtspersoon

Wanneer is juridisch gezien sprake van een #besluit#? Als het bestuur van een BV beslist om iets niet te kopen; is dat een besluit? In dit proefschrift ontleedt de auteur vraagstukken als deze en biedt hij de lezer een heldere blik op de rechtspersoon. Langs een tiental thema#s poogt de auteur van het proefschrift Het besluit van de rechtspersoon te voorzien in antwoorden op kwesties rondom het besluit. Hierbij wordt het geldend recht nauwgezet in kaart gedacht, maar worden tevens creatieve en vernieuwende aanbevelingen gedaan. Daarbij is het Duitse en Belgische recht een inspiratiebron. Besluitvorming vindt plaats om de koers van de rechtspersoon en de onderneming vast te leggen. Zijn organen besluiten over het uitkeren van dividend, het benoemen van bestuurders of het wijzigen van de statuten. De auteur betoogt onder meer dat besluiten ook in arbitrage moeten kunnen worden vernietigd, evenals dat de rechter onder voorwaarden besluiten moeten kunnen vaststellen namens de rechtspersoon. Deze uitgave levert aan de ene kant inzichten voor academici, maar biedt ook vooral houvast aan praktijkjuristen die met het ondernemingsrecht van doen hebben.


ISBN
9789013156942
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Van der Heijden Instituut. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren