Boekhandel Douwes Den Haag

Opschortingsrechten

P.T.J. Wolters

Opschortingsrechten

Opschortingsrechten

Opschortingsrechten

 

Deze monografie bevat een uitgebreide analyse van het leerstuk opschorting. De auteur levert een gedetailleerde en systematische beschrijving van de eisen voor # en rechtsgevolgen van # de uitoefening van het opschortingsrecht.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 47,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Opschortingsrechten

Deze monografie bevat een uitgebreide analyse van het leerstuk opschorting. De auteur levert een gedetailleerde en systematische beschrijving van de eisen voor # en rechtsgevolgen van # de uitoefening van het opschortingsrecht. Ook slaagt hij erin deze analyse in een consistent theoretisch kader te plaatsen. Opschorting is een belangrijk rechtsfiguur in zowel het consumentenrecht als het handelsverkeer. Het leerstuk stelt een partij in staat om haar wederpartij tot nakoming te bewegen en beschermt de partij tegen insolventierisico#s bij deze wederpartij. Lange tijd ontbrak het in de literatuur echter aan een grondige verkenning van dit onderwerp. In de monografie Opschortingsrechten wordt de actuele wettelijke regeling van opschortingsrechten aan een uitgebreide beschouwing onderworpen. De lezer krijgt inzicht in uiteenlopende thema#s binnen het terrein van opschortingsrechten, zoals: - De grondslag en functies van opschortingsrechten - De voorwaarden en beletselen voor het uitoefenen van opschortingsrechten - De gevolgen van een # al of niet terechte # opschorting, zowel tussen partijen als jegens derden - Diverse processuele aspecten van het inroepen van een opschortingsbevoegdheid Er bestaat geen vergelijkbare uitgave die het leerstuk opschorting dusdanig uitgebreid en systematisch in kaart brengt als deze titel. De monografie levert inzichten, jurisprudentie en andere actuele ontwikkelingen die van grote waarde zijn voor zowel voor academici als praktijkjuristen. Jurisprudentie opschortingsrechten Deze nieuwe druk is uiteraard geactualiseerd met de nieuwste jurisprudentie van de Hoge Raad en de laatste ontwikkelingen in het buitenland, waaronder in het bijzonder de moderniseringen van het Franse en Belgische recht.


ISBN
9789013156997
Verschenen
NUR
822
Druk
5
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografie├źn BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren