Boekhandel Douwes Den Haag

De bijstand in praktijk 2020

J. de Boer

De bijstand in praktijk 2020

De bijstand in praktijk 2020

De bijstand in praktijk 2020

 

De Participatiewet is een belangrijk onderdeel van ons sociaal zekerheidsstelsel. De wet ondersteunt mensen bij het participeren in de samenleving maar voorziet ook in een uitkering voor levensonderhoud en enkele andere inkomensondersteunende regelingen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 83,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De bijstand in praktijk 2020

De Participatiewet is een belangrijk onderdeel van ons sociaal zekerheidsstelsel. De wet ondersteunt mensen bij het participeren in de samenleving maar voorziet ook in een uitkering voor levensonderhoud en enkele andere inkomensondersteunende regelingen. Deze titel licht de wet toe met begrijpelijke teksten, voorbeelden en schema#s, jurisprudentie en de opname van de volledige wettekst. De Participatiewet is erop gericht om mensen weer aan een baan te helpen dan wel ze op andere wijze te ondersteunen bij het participeren in de samenleving. Daarnaast voorziet de wet in een uitkering voor levensonderhoud en kent het diverse inkomensondersteunende regelingen. De bijstand in praktijk houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent de Participatiewet. De titel geeft u inzicht in de juridische, beleidsmatige en praktische aspecten die bij de uitvoering van de Participatiewet horen. De Participatiewet is door de diverse functies en de continue wijzigingen in het sociaal domein niet alleen complex, maar ook constant in ontwikkeling. #De bijstand in praktijk# houdt u op de hoogte van deze ontwikkelingen en verheldert de impact ervan op beleid en uitvoer. #De bijstand in praktijk# is toegankelijk geschreven. Door de vele voorbeelden en schema#s wordt de stof begrijpelijk gemaakt en de verwijzing naar jurisprudentie en de opname van de volledige wettekst zorgt voor de verdere inhoudelijke verdieping. In de uitgave komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: Begripsbepaling, Aanvraag, Kring van rechthebbenden, Algemene bijstand, Bijzondere bijstand, Individuele inkomenstoeslag en studietoeslag, Inkomen en vermogen, Vormen van bijstand, Werk, re-integratie en participatie, Verplichtingen, Handhaving, Maatregel, Boete, Terugvordering en invordering, Verhaal, Beschikking en rechtsbescherming. Door de praktische en overzichtelijke opzet is de titel niet alleen zeer geschikt als studieboek voor sociale en juridische opleidingen, maar ook ideaal als naslagwerk voor professionals in het sociale domein. Zo is de titel van waarde bij het opstellen van bijvoorbeeld beleidsnota#s, uitkeringsadviezen, beschikkingen, verweerschriften en pleitnota#s.


ISBN
9789013157277
Verschenen
NUR
825
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement De bijstand in praktijk. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren