Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser Procesrecht 6 Het kort geding

Procesrecht

R.J.B. Boonekamp

Asser Procesrecht 6 Het kort geding

Asser-serie

Asser Procesrecht 6 Het kort geding

Procesrecht

Asser-serie: Asser Procesrecht 6 Het kort geding

 

Lange tijd ontbrak het in de rechtsliteratuur aan een systematische en actuele behandeling van het kort geding. Dit Asser-deel ontleedt het kort geding in de gehele breedte # van zijn fundamentele functies, tot aan het vonnis en de mogelijke voorzieningen die daarin kunnen worden getroffen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 65,00

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Asser-serie: Asser Procesrecht 6 Het kort geding

Lange tijd ontbrak het in de rechtsliteratuur aan een systematische en actuele behandeling van het kort geding. Dit Asser-deel ontleedt het kort geding in de gehele breedte # van zijn fundamentele functies, tot aan het vonnis en de mogelijke voorzieningen die daarin kunnen worden getroffen. Wanneer u zich als rechter, advocaat of gemachtigde bezighoudt met het kort geding, dan biedt Asser-deel procesrecht 6 Het kort geding u het nodige inzicht in de wijze van procesvoering die hieraan ten grondslag ligt. Daarnaast biedt de uitgave antwoord op tal van praktische vragen die zich op het vlak van het kort geding voordoen. De uitgave verschijnt in een tijd waarin de behoefte toeneemt aan een snelle rechtsgang; iets waarin de bodemprocedure vanwege de lange duur niet kan voorzien. De actuele en volledige behandeling van het kort geding in dit Asser-deel helpen u zowel de basisfundamenten als de toepassing in de rechtspraktijk te doorgronden. In deze titel passeert een breed scala aan onderwerpen de revue. Achtereenvolgens maakt u kennis met: De positie van het kort geding in het rechtsbestel, De ontwikkeling, de functies en het rechtskarakter van het kort geding, Verhouding tot de bodemprocedure, Bevoegdheid (inclusief de internationale rechtsmacht), Het spoedeisend belang, De wijze waarop de procedure in eerste aanleg wordt gevoerd, Het vonnis en de mogelijke voorzieningen die daarin kunnen worden getroffen, Rechtsmiddelen die in kort geding tegen het vonnis kunnen worden aangewend, Veel voorkomende kort gedingen; executiegeschil, de opheffing van conservatoire beslagen en de geldvordering. Naast de rechtspraktijk, leent deze uitgave zich ook uitstekend voor de wetenschap. In het bijzonder vanwege de beschouwingen over de positie, functie en het rechtskarakter van het kort geding. De behoefte aan een snellere rechtsgang dan de bodemprocedure neemt almaar toe in de rechtspraktijk. Het kort geding voorziet hierin. Toch ontbrak het in de rechtsliteratuur de laatste jaren aan een compleet naslagwerk omtrent deze procedure. Asser-deel procesrecht 6 Het kort geding biedt praktijkjuristen en academici een overzicht van de wijze van procesvoering die hieraan ten grondslag ligt. De titel is breed van opzet. Zo wordt stilgestaan bij tal van praktische vragen die zich op het vlak van het kort geding voordoen. Maar ook vindt u meer fundamentele beschouwingen gericht op de positie, functie en het rechtskarakter van deze procedure.


ISBN
9789013157307
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht 6 Het kort geding. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren