Boekhandel Douwes Den Haag

Het tonnageregime

Het tonnageregime

Het tonnageregime

Het tonnageregime

 

Dit is de enige uitgave op de Nederlandse markt die het tonnageregime op fiscaal niveau bespreekt. Deze bijzondere wetgeving wordt over de volledige breedte behandeld: van voorwaarden bij toetreding en exit, tot aan haar samenloop met andere fiscale bepalingen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 69,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het tonnageregime

Dit is de enige uitgave op de Nederlandse markt die het tonnageregime op fiscaal niveau bespreekt. Deze bijzondere wetgeving wordt over de volledige breedte behandeld: van voorwaarden bij toetreding en exit, tot aan haar samenloop met andere fiscale bepalingen. Een uniek en onmisbaar naslagwerk voor financieel professionals in de maritieme wereld. Uitgebreide commerciƫle shoptekst Sinds 1 januari 2020 is het tonnageregime op diverse onderdelen flink aangescherpt. Als financieel professional werkzaam in de maritieme praktijk heeft u er belang bij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Actuele informatie is immers essentieel om fiscale vraagstukken op passende wijze te benaderen, dan wel de fiscale positie van ondernemingen op dit gebied vast te stellen. De toonaangevende titel Het Tonnageregime is daarom volledig voor u herzien en biedt wederom een overzichtelijke beschrijving van de stand van zaken. Het is de enige titel op de Nederlandse markt die een volledige bespreking van dit uniek stuk wetgeving bevat. De uitgave staat stil bij alle belangrijke aspecten op dit gebied. Naast de aandacht die wordt besteed aan de Europese context, worden de voorwaarden bij toetreding tot, tijdens en bij de exit uit het regime uitgebreid besproken. Bovendien wordt de samenloop met andere fiscale bepalingen en de praktische toepassing op heldere wijze uiteengezet. Actuele ontwikkelingen tonnageregime Deze vernieuwde editie besteedt veel aandacht aan recente ontwikkelingen en neemt de aanscherpingen van januari 2020 uitgebreid in beschouwing. Uiteraard zijn hierbij de nieuwste ontwikkelingen, wetgeving en jurisprudentie tot en met 1 juli 2020 voor u verwerkt. Belangrijke wijzigingen zijn onder meer: De toepassing van het vlagvereiste voor schepen in tijdcharter en reischarter; De toepassing van het vlagvereiste voor schepen in scheepsmanagement; De striktere toepassing van het vlagvereiste voor schepen in eigendom; Verwerking van de nieuwste jurisprudentie, waarbij onder meer extra duidelijkheid is verkregen over de ingangsdatum van het tonnageregime, de reikwijdte van direct samenhangende werkzaamheden en de kwalificerende werkzaamheden voor scheepsmanagers. Deze herziene uitgave van Het Tonnageregime is bij uitstek het naslagwerk dat u nodig heeft als fiscalist in de maritieme sector. Tevens is de titel zeer geschikt voor financieel professionals van rederijen en andere maritieme bedrijven die het tonnageregime toepassen. Kortom: een uniek en onmisbaar handvat voor de fiscale praktijk in de maritieme wereld.


ISBN
9789013157598
Verschenen
NUR
826
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht