Boekhandel Douwes Den Haag

Fiscaal actueel

Fiscale staatssteun

J.J.A.M. Korving & R.H.C. Luja

Fiscale staatssteun

Fiscaal actueel

Fiscale staatssteun

Fiscaal actueel: Fiscale staatssteun

 

Het Europese staatssteunrecht staat in het middelpunt van de belangstelling. Deze uitgave belicht op een praktische wijze de hoofdlijnen van de Europese staatssteunregels. Het staatssteunrecht wordt vanuit een fiscale context bezien, met oog voor specifieke knelpunten die ontstaan bij toepassing op het belastingrecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 50,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Fiscaal actueel: Fiscale staatssteun

Het Europese staatssteunrecht staat in het middelpunt van de belangstelling. Deze uitgave belicht op een praktische wijze de hoofdlijnen van de Europese staatssteunregels. Het staatssteunrecht wordt vanuit een fiscale context bezien, met oog voor specifieke knelpunten die ontstaan bij toepassing op het belastingrecht. Anders dan andere handboeken is fiscaliteit in Fiscale staatssteun geen bijzaak, maar vormt het juist het centrale perspectief van waaruit het staatssteunrecht bekeken wordt. De auteurs behandelen actuele discussiepunten over dit onderwerp. Hierdoor komen potentiële problemen gestructureerd aan de orde. De uitgave is beknopt van opzet en helpt u de fiscale knelpunten snel te overzien. Naast een fiscaal perspectief, worden de onderwerpen ook belicht vanuit EU-rechtelijk en Nederlands perspectief, waarbij ook de recente ontwikkelingen niet onbelicht blijven. Voor de fiscalist is het staatssteunrecht binnen het Europese recht vaak onbekend. Deze titel licht op praktische wijze het staatssteunrecht toe en beantwoordt vragen zoals: Wanneer is er sprake van staatssteun? Hoe verloopt de procedure? Wanneer moet staatssteun worden terugbetaald? Het Europese staatssteunrecht staat in het middelpunt van de belangstelling. De relevantie van het onderwerp binnen het belastingrecht werd voor niet-specialisten pas echt duidelijk toen de Europese Commissie vanaf 2014 besloot ook fiscale rulings aan een staatssteunonderzoek te onderwerpen. De inhoud van deze titel weerspiegelt de actuele stand van zaken per 1 oktober 2019, en bevat ook de meest recente ontwikkelingen bij het Gerecht van de EU. Kortom: bent u belastingadviseur, medewerker van de belastingdienst of betrokken bij het opstellen van fiscale regelgeving? Dan biedt deze uitgave u snel houvast in het staatssteunrecht.


ISBN
9789013157673
Verschenen
Serie
Fiscaal actueel
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fiscaal Actueel. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren