Boekhandel Douwes Den Haag

Advocatentuchtrecht

Advocatentuchtrecht

Advocatentuchtrecht

Advocatentuchtrecht

 

Deze titel geeft uitgebreid inzicht in de regels die het handelen van advocaten bepalen. In deze 6e druk zijn naast de hernieuwde gedragsregels (2018) ook de wetswijziging van 2015 in de Advocatenwet verwerkt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 31,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Advocatentuchtrecht

Deze titel geeft uitgebreid inzicht in de regels die het handelen van advocaten bepalen. In deze 6e druk zijn naast de hernieuwde gedragsregels (2018) ook de wetswijziging van 2015 in de Advocatenwet verwerkt. Uiteraard gaat er ook aandacht uit naar de daarbij gecodificeerde kernwaarden voor de advocatuur. Deze titel vormt een waardevolle bron van informatie bij kwesties die raken aan het tuchtrecht, zoals vragen omtrent het gedrag en handelen van advocaten. Het is daarmee niet alleen een hulpmiddel voor de tuchtrechter zelf geworden, maar ook voor iedereen die belangstelling voor het tuchtrecht heeft. Advocatentuchtrecht biedt dan ook al bijna dertig jaar uitkomst voor zowel beginnend als ervaren advocaten, tuchtrechters en alle overige ge├»nteresseerden in het tuchtrecht. Deze titel geeft een systematische bewerking van uitspraken van het Hof van Discipline, waarmee de lezer inzicht krijgt in de regels die het handelen van advocaten bepalen. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan: de historische ontwikkeling van de regels de betrekking tot cli├źnten en de rechter de betrekking tot de wederpartij en andere advocaten het tuchtprocesrecht Advocatentuchtrecht actueel Het advocatentuchtrecht blijft onverminderd in de aandacht staan. Met name ook de (toenemende) maatschappelijke belangstelling voor het tuchtrecht zorgt ervoor dat gedegen kennis van het advocatentuchtrecht voor advocaten onmisbaar is in hun dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast wordt ook in politieke kringen meer belangstelling getoond voor het tuchtrecht en zijn maatschappelijke betekenis. Deze 6e druk van Advocatentuchtrecht is van grote waarde voor zowel beginnend als ervaren advocaten. Dankzij deze titel leren zij over hoe het handelen van advocaten in het licht van het algemeen belang van een goede beroepsuitoefening wordt geoordeeld. Daarnaast is de publicatie ook zeer interessant voor tuchtrechters en iedereen die interesse heeft in het tuchtrecht.


ISBN
9789013158052
Verschenen
NUR
820
Druk
6
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Advocatentuchtrecht (Bannier). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren