Boekhandel Douwes Den Haag

Compendium Burgerlijk procesrecht

Compendium Burgerlijk procesrecht

Compendium Burgerlijk procesrecht

Compendium Burgerlijk procesrecht

 

Van de Spoedwet KEI tot het herziene beslag- en executierecht; de 22e druk van dit toonaangevende compendium omvat een volledig geactualiseerd overzicht van de belangrijkste leerstukken binnen het burgerlijk procesrecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 66,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Compendium Burgerlijk procesrecht

Van de Spoedwet KEI tot het herziene beslag- en executierecht; de 22e druk van dit toonaangevende compendium omvat een volledig geactualiseerd overzicht van de belangrijkste leerstukken binnen het burgerlijk procesrecht. De ordelijke opbouw van de informatie voorziet zowel de student als praktijkjurist van het gemak om dit complexe rechtsgebied te doorgronden. Het burgerlijk procesrecht is een veranderlijk rechtsgebied dat, mede vanwege de recente inwerkingtreding van de Spoedwet KEI, belangrijke ontwikkelingen doormaakt. Deze 22e herziene druk van Compendium Burgerlijk Procesrecht biedt een kernachtig en compleet overzicht van de belangrijkste leerstukken binnen het burgerlijk procesrecht, geheel in het teken van nieuwe thema#s en ontwikkelingen. Zo bent u zo snel mogelijk weer volledig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Het meest recent geldende procesrecht is op geordende wijze voor u gebundeld, waardoor u snel de informatie vindt die u zoekt. Door de vele verwijzingen naar huidige wetgeving, recente jurisprudentie en literatuur doet dit compendium niet alleen uitstekend dienst als studiemateriaal, maar is het tevens uitermate geschikt om de kennis van de praktijkjurist 'up-to-date' te brengen en waar nodig op te frissen In deze nieuwe druk worden uiteraard alle belangrijke inhoudelijke procesrechtelijke vernieuwingen uitgebreid voor u behandeld. Bovendien is deze uitgave volledig bijgewerkt met literatuur, jurisprudentie en wet- en regelgeving naar de stand van 1 oktober 2020. Zo is er uitgebreid aandacht voor wijzigingen uit de Spoedwet KEI, zoals onder meer de versterkte regiefunctie van de rechter en de gang van zaken op en rond de vernieuwde mondelinge behandeling. Ook zijn enkele leerstukken grondig herzien, zoals onder meer het belangvereiste, de subjectieve omvang van het gezag van gewijsde, het exhibitierecht, het verschoningsrecht en verschillende onderdelen omtrent de rechtsmiddelen verzet en hoger beroep. Verdere noemenswaardige wijzigingen zijn: Aanpassingen naar aanleiding van de wet die strekt tot herziening van het beslag- en executierecht (Stb.2020/177); Aandacht voor het wetsvoorstel modernisering bewijsrecht en de mogelijke implicaties daarvan; Aandacht voor de mogelijkheid van een "freezing order" voorafgaand aan de zitting en/of uitspraak in kort geding. Kortom: indien u op zoek naar een volledig up-to-date hand- en studieboek, waarin u snel en effectief antwoorden vindt op complexe procesrechtelijke vragen, dan biedt het Compendium Burgerlijk Procesrecht uitkomst. Al jarenlang geliefd onder studenten, maar zeker ook in de rechtspraktijk.


ISBN
9789013158298
Verschenen
NUR
822
Druk
22
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Compendium Burgerlijk procesrecht (Rueb). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren