Boekhandel Douwes Den Haag

Herziening in belastingzaken

L.J.A. Pieterse

Herziening in belastingzaken

Herziening in belastingzaken

Herziening in belastingzaken

 

Bij welke rechterlijke uitspraak omtrent belastingzaken is herziening mogelijk en hoe gaat dat in zijn werk? Deze brochure behandelt op systematische wijze de (on)mogelijkheden om een onherroepelijk geworden rechterlijke uitspraak in een belastingzaak te herzien of rectificeren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 77,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Herziening in belastingzaken

Bij welke rechterlijke uitspraak omtrent belastingzaken is herziening mogelijk en hoe gaat dat in zijn werk? Deze brochure behandelt op systematische wijze de (on)mogelijkheden om een onherroepelijk geworden rechterlijke uitspraak in een belastingzaak te herzien of rectificeren. Het rechtsmiddel herziening wordt in detail besproken, evenals de procedure en relatie tussen herziening en navordering. Deze vierde druk van Herziening in belastingzaken bevat een gedetailleerde en actuele uiteenzetting van de (on)mogelijkheden om een rechterlijke uitspraak te herzien of laten rectificeren. De brochure geeft aan: van welke rechterlijke uitspraken herziening mogelijk is wie om herziening kan verzoeken wat de relatie tussen herziening en navordering is hoe de procedure verder # ten overstaan van de rechter # verloopt welke rechtsmiddelen tegen een uitspraak op een verzoek tot herziening kunnen worden aangewend In de inleiding krijgt u inzicht in de historische achtergrond en de contouren van herziening. Vervolgens gaan de auteurs dieper in op het rechtsmiddel herziening. Aan de hand van ruim tweehonderd rechterlijke uitspraken wordt het rechtsmiddel tot leven gebracht en uitgebreid behandeld. Uiteraard wordt ook ingegaan op welke grond(en) een verzoek tot herziening kansrijk is. De brochure sluit af met een evaluatie van de herzieningsregeling en de presentatie van enkele bevindingen. In een afzonderlijk hoofdstuk wordt ook nog ingegaan op figuren die zich in de praktijk hebben ontwikkeld en als ongeschreven vormen van herziening kunnen worden aangemerkt. Denk aan vervallenverklaring en rectificatie van rechterlijke uitspraken. In dat kader komt ook een andere vorm van doorbreking van de formele rechtskracht van besluiten aan de orde, namelijk de mogelijkheid van de inspecteur om een rechtens onaantastbaar besluit te heroverwegen. Herziening in belastingzaken gaat specifiek over herziening in belastingzaken. Dat komt weliswaar niet vaak voor, maar als er vragen op dit terrein aan de orde zijn, kan het boek als leidraad voor praktijkbeoefenaren fungeren. Dit maakt de titel van grote waarde voor onder andere rechters, advocaten en belastingadviseurs.


ISBN
9789013158403
Verschenen
NUR
826
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht