Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 1-I Personen- en familierecht - De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud

19e druk

prof. mr. W.D. Kolkman, mr. F.R. Salomons, mr. J. de Boer

Asser 1-I Personen- en familierecht - De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud

Asser-serie

Asser 1-I Personen- en familierecht - De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud

19e druk

Asser-serie: Asser 1-I Personen- en familierecht - De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud

 

Dit Asser-deel geldt als standaardwerk op het gebied van het personen- en familierecht. Deze 19e editie heeft een algehele herziening ondergaan en staat stil bij de meest recente ontwikkelingen, zoals die op het gebied van de kinderbeschermingsmaatregelen, het meerderjarigenbewind en het afstammingsrecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 154,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Asser-serie: Asser 1-I Personen- en familierecht - De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud

Dit Asser-deel geldt als standaardwerk op het gebied van het personen- en familierecht. Deze 19e editie heeft een algehele herziening ondergaan en staat stil bij de meest recente ontwikkelingen, zoals die op het gebied van de kinderbeschermingsmaatregelen, het meerderjarigenbewind en het afstammingsrecht. Met Asser-deel 1-I De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud, bescherming van meerderjarigen houdt u de talrijke ontwikkelingen van de laatste tien jaren op het gebied van het personen- en familierecht scherp in het vizier. De auteurs zijn erin geslaagd een breed en grondig beeld te portretteren van het Nederlandse recht op het gebied van de persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud en meerderjarigenbescherming. De titel bevat verhelderende beschrijvingen en diepgaande beschouwingen over de belangrijkste familierechtelijke onderwerpen, steevast met een open oog voor de juridische praktijk. Vanwege de grote omvang van het personen- en familierecht is er # net als bij voorgaande edities # voor gekozen Asser-deel 1 te splitsen in twee subdelen. Dit Asser-deel 1-I is toegespitst op de persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud en bescherming van meerderjarigen. De 19e editie van dit Asser-deel is zowel qua inhoud als structuur grondig herzien om recht te doen aan de actuele stand van zaken in het personen- en familierecht. De belangrijkste wijzigingen in deze druk betreffen uiteraard de verwerking van literatuur en jurisprudentie van de afgelopen tien jaar. Daarnaast gaan de auteurs in op belangrijke nieuwe wetgeving en andere ontwikkelingen, waaronder: # De Wet wijziging curatele, beschermingsbewind en mentorschap. # De Wet lesbisch ouderschap # De Wet tot herziening van de maatregelen van kinderbescherming. # De Jeugdwet. # De Wet herziening partneralimentatie. # Het rapport van de Staatscommissie Herijking ouderschap. Kortom: met de 19e editie van dit Asser-deel bent u weer helemaal bij in talrijke thema#s binnen het personen- en familierecht, in het bijzonder de persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud en bescherming van meerderjarigen. Niet voor niets geldt de titel al sinds jaar en dag als toonaangevend naslagwerk in de advocatuur, rechterlijke macht, notariaat, bedrijfsjuristerij, wetenschap en studie.


ISBN
9789013158427
Pagina's
932
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
19
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 1-I Personen- en familierecht - De persoon, afstamming en adoptie, gezag en omgang, levensonderhoud. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 1 - Personen- en familierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht