Boekhandel Douwes Den Haag

Fiscale aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990

Fiscale aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990

Fiscale aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990

Fiscale aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990

 

Deze brochure geeft een overzicht van alle fiscale aansprakelijkheidsbepalingen opgenomen in de Invorderingswet 1990. Zowel de materiële als de formele aspecten worden hierbij onder de loep genomen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 86,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Fiscale aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990

Deze brochure geeft een overzicht van alle fiscale aansprakelijkheidsbepalingen opgenomen in de Invorderingswet 1990. Zowel de materiële als de formele aspecten worden hierbij onder de loep genomen. Een handzaam en actueel overzicht dat zich uitstekend leent voor zowel studie als de beroepspraktijk. Binnen welke omstandigheden kan volgens de aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990 tot aansprakelijkstelling worden overgegaan? Welke mogelijkheden zijn er om bepalingen buiten deze wet toe te passen? En welk doel dient de aansprakelijkheid? De geheel herziene tweede druk van de brochure Fiscale aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990 voorziet in heldere antwoorden op vraagstukken zoals deze. Je vindt hierin een overzicht van alle fiscale aansprakelijkheidsbepalingen opgenomen in de Invorderingswet 1990 die de Ontvanger kan toepassen. Centraal hierbij staan de materiële en formele aspecten van de bepalingen. Op de mogelijkheid om andere (buiten de Invorderingswet 1990 opgenomen) aansprakelijkheidsbepalingen toe te passen wordt zijdelings ingegaan. Actuele aansprakelijkheidsbepalingen Deze tweede druk is geheel herzien naar de stand van zaken in rechtspraak en wetgeving per 1 februari 2021. De actuele bepalingen van de Invorderingswet 1990 worden in samenhangende hoofdstukken besproken. Ook de aansprakelijkheid voor de per 1 januari 2021 ingevoerde bronbelasting komt aan bod. Op het gebied van jurisprudentie vind je de rechtspraak tot februari 2021 verwerkt. Met de nadien verschenen wet- en regelgeving alsmede verschenen jurisprudentie is slechts in sporadische gevallen rekening gehouden. Door de handzame en overzichtelijke opzet is deze brochure geschikt voor zowel de praktijkfiscalist als voor studie. De publicatie doet uitstekend dienst als naslagwerk voor personen die zich bezighouden met aansprakelijkheidsbepalingen voor belastingschulden van derden, zoals binnen de advocatuur, advieswereld, het bedrijfsleven of de Belastingdienst.


ISBN
9789013158441
Verschenen
NUR
826
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht