Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 2-I Rechtspersonenrecht - De rechtspersoon

10e druk

prof. mr. dr. M.J. Kroeze, prof. mr. dr. H. Beckman, prof. mr. M.A. Verbrugh

Asser 2-I Rechtspersonenrecht - De rechtspersoon

Asser-serie

Asser 2-I Rechtspersonenrecht - De rechtspersoon

10e druk

Asser-serie: Asser 2-I Rechtspersonenrecht - De rechtspersoon

 

Deze gezaghebbende uitgave levert een compleet overzicht van onderwerpen binnen het rechtspersonenrecht, inclusief verwijzingen naar relevante bronnen voor nadere verdieping. In deze vernieuwde druk vind je de wetgeving, rechtspraak en literatuur van de afgelopen jaren verwerkt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 263,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Asser-serie: Asser 2-I Rechtspersonenrecht - De rechtspersoon

Deze gezaghebbende uitgave levert een compleet overzicht van onderwerpen binnen het rechtspersonenrecht, inclusief verwijzingen naar relevante bronnen voor nadere verdieping. In deze vernieuwde druk vind je de wetgeving, rechtspraak en literatuur van de afgelopen jaren verwerkt. Asser-deel 2-I behandelt, samen met de overige Asser-delen uit de reeks 2, alle onderwerpen over het rechtspersonen- en ondernemingsrecht die voor rechtspersonen van belang zijn. De titel levert een overzicht van de huidige wetgeving voor de gemeenschappelijke onderwerpen van het rechtspersonenrecht, inclusief verwijzingen naar relevante literatuur en rechtspraak voor degenen die zich verder wil verdiepen in een onderwerp. De auteurs zijn er hierbij in geslaagd de balans te vinden tussen diepgang en overzichtelijkheid. Niet voor niets wordt de uitgave volop gebruikt onder zowel wetenschappers als praktijkjuristen. De lezer treft in dit deel de actuele stand van zaken omtrent onderwerpen als rechtspersoonlijkheid, concernbegrippen, het handelsregister, besluitvorming, vertegenwoordiging, ontbinding, omzetting, fusie, splitsing, de jaarrekening en medezeggenschap. In combinatie met de andere Asser-delen uit de reeks 2 Rechtspersonenrecht vormt de publicatie een overzicht van het gehele vakgebied. De NV en BV komen, met het enquêterecht, aan de orde in deel 2-IIa (2019), deel 2- IIb (2019) en het nog te verschijnen deel 2-IIc. De vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij, stichting, SE, SCE en EESV zijn besproken in deel 2-III (2017). Recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie omtrent het rechtspersonenrecht hebben geleid tot een groot aantal veranderingen in de tekst. Bovendien zijn de ingenomen standpunten heroverwogen en soms aangepast. Uiteraard zijn ook verwijzingen naar recente rechtspraak en literatuur opgenomen, waaronder het opvallend hoge aantal zeer goede proefschriften. Op het gebied van nieuwe wetgeving gaat het onder meer om de nieuwe procedure voor administratieve ontbinding, wijziging en aanpassing van Europese richtlijnen over omzetting, fusie en splitsing en jaarrekeningen, evenals wijzigingen in de Handelsregisterwet en de Wet op de ondernemingsraden. Ook zijn sinds de vorige druk een groot aantal relevante uitspraken gedaan door het HvJEU, de HR en de ondernemingskamer. De overzichtelijke structuur en de paragraafnummering zijn voor de rest gelijk gebleven.


ISBN
9789013158465
Pagina's
1232
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
10
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 2-I Rechtspersonenrecht - De rechtspersoon. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 2 - Rechtspersonenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht