Boekhandel Douwes Den Haag

Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg

Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg

Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg

Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg

 

Dit Asser-deel is een thematische bespreking van de dagvaardings- en verzoekschriftprocedure. In deze 3e druk zijn veel nieuwe verwijzingen naar rechtspraak en literatuur opgenomen, ook van buitenlandse (waaronder Europese) herkomst.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 95,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg

Dit Asser-deel is een thematische bespreking van de dagvaardings- en verzoekschriftprocedure. In deze 3e druk zijn veel nieuwe verwijzingen naar rechtspraak en literatuur opgenomen, ook van buitenlandse (waaronder Europese) herkomst. De titel is een onmisbare hulp bij het voeren van een civielrechtelijke procedure. Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg is een actuele kennisbron voor de civiele procespraktijk. Door de zeer uitgebreide inhoudsopgave is het eenvoudiger dan ooit om de juiste informatie te vinden. Het boek bevat veel verwijzingen naar rechtspraak en literatuur. De titel helpt professionals om rechtsvragen die in hun procespraktijk rijzen, snel en deskundig te beantwoorden. In deze geactualiseerde uitgave worden de dagvaardings- en verzoekschriftprocedure thematisch besproken. Aan de orde komen # de absolute en relatieve bevoegdheid # partijen en derden in de civielrechtelijke procedure # verstek en verzet # het processuele debat # de uitspraak # de proceskostenveroordeling # uitvoerbaarheid bij voorraad # kracht en gezag van gewijsde # beƫindiging van de procedure anders dan door een uitspraak # procedurele verwikkelingen # incidenten Het boek schuwt het wetenschappelijke debat niet. Regelmatig worden keuzes van de wetgever en beslissingen van de Hoge Raad ter discussie gesteld. Er is veel aandacht voor relevante rechtspraak van buitenlandse rechters, waaronder de rechtspraak van het Europese Hof van Justitie en Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Dat levert soms verrassende invalshoeken op. In deze 3e druk zijn de laatste rechtspraak en literatuur verwerkt. Het rechtsvergelijkende karakter van het boek is gehandhaafd. Met zijn royale aandacht voor het procesrecht van andere Europese landen (Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), en uitspraken van de hoogste rechters in die landen, onderscheidt het boek zich van andere Nederlandse procesrechtelijke literatuur. Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg is van belang voor iedereen die beroepshalve betrokken is bij procedures in eerste aanleg: rechters, advocaten, deurwaarders, rechtsbijstandverzekeraars en juridische adviesbureaus. Maar ook voor degenen die om een andere reden kennis van het burgerlijk procesrecht willen opdoen, zal het boek waardevol zijn.


ISBN
9789013158526
Verschenen
NUR
822
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren