Boekhandel Douwes Den Haag

Monografieën BW B10

Vruchtgebruik

Mr. P.C. van Es

Vruchtgebruik

Monografieën BW B10

Vruchtgebruik

Monografieën BW B10: Vruchtgebruik

 

Vruchtgebruik raakt aan vele facetten van het algemene vermogensrecht en het erfrecht. In deze monografie vindt u een algemene verkenning van het leerstuk van vruchtgebruik, uitgediept met heldere antwoorden op specifieke vragen die in de wetenschap en de praktijk leven rond de civielrechtelijke aspecten van het vruchtgebruik.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 47,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Monografieën BW B10: Vruchtgebruik

Vruchtgebruik raakt aan vele facetten van het algemene vermogensrecht en het erfrecht. In deze monografie vindt u een algemene verkenning van het leerstuk van vruchtgebruik, uitgediept met heldere antwoorden op specifieke vragen die in de wetenschap en de praktijk leven rond de civielrechtelijke aspecten van het vruchtgebruik. Vruchtgebruik is een fascinerend onderwerp. De wortels van vruchtgebruik zijn eeuwenoud en komen vandaag de dag nog steeds tot wasdom in een erfrechtelijke context. Op veel kleinere schaal speelt het vruchtgebruik ook een rol in de moderne financieringspraktijk. Hiermee is vruchtgebruik van groot belang voor een tal van juridische disciplines, waaronder het notariaat, de wetenschap, de advocatuur en de rechterlijke macht. De monografie Vruchtgebruik verkent het gelijknamige leerstuk en biedt antwoord op tal van vragen die hiermee gepaard gaan. Het is een handzaam en overzichtelijk opgezet naslagwerk, waar de lezer een antwoord # of een startpunt voor het vinden van een antwoord # treft op bijna alle denkbare civielrechtelijke vragen die spelen rond het vruchtgebruik. Het boek vormt dan ook een goede ingang tot andere literatuur over het onderwerp. Deze vernieuwde editie is geheel herschreven. De inhoud is ten opzichte van de vorige editie, die alweer 30 jaar oud is, van A tot Z bijgewerkt naar de actuele stand van zaken. De publicatie neemt een unieke positie in binnen de literatuur over vruchtgebruik. Geen enkele andere publicatie dekt de breedte van deze monografie. Toch slaagt de auteur erin het leerstuk vruchtgebruik op toegankelijke wijze te verkennen. Ook met betrekking tot de rechtsvergelijking en de rechtshistorie kent de uitgave een unieke insteek. Kennis van het Romeinse recht en van het oud BW helpt u bij het begrip van de hedendaagse vruchtgebruikfiguur. De titel bevat op de eerste plaats waardevolle inzichten voor notarissen. Kennis van vruchtgebruik is voor hen van belang bij de voorlichting aan cliënten, maar eveneens bij de afhandeling van transacties waarbij aan vruchtgebruik onderworpen goederen zijn betrokken. Denk hierbij aan registergoederen of aandelen in een BV. Ook biedt de monografie houvast aan advocaten en rechters om op de juiste wijze te handelen bij conflicten over vruchtgebruik. Tot slot vormt de titel ook voor wetenschappers een uitstekend naslagwerk en startpunt voor verdere verdieping.


ISBN
9789013158700
Verschenen
Serie
Monografieën BW B10
NUR
822
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieën BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren