Boekhandel Douwes Den Haag

Onteigeningsrecht

Onteigeningsrecht

Onteigeningsrecht

Onteigeningsrecht

 

Het onteigeningsrecht staat de voorbije jaren meer dan ooit in de belangstelling. In de monografie Onteigeningsrecht wordt beschreven hoe het onteigeningsrecht functioneert onder de nieuwe Omgevingswet.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 65,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Onteigeningsrecht

Het onteigeningsrecht staat de voorbije jaren meer dan ooit in de belangstelling. In de monografie Onteigeningsrecht wordt beschreven hoe het onteigeningsrecht functioneert onder de nieuwe Omgevingswet. Het rechtsgebied komt in volle omvang aan de orde, steeds bezien vanuit het perspectief van de Omgevingswet. Zo krijgt de lezer inzicht in de (nieuwe) bekrachtigingsprocedure en de gerechtelijke procedure tot vaststelling van de schadeloosstelling. Ook aan het schadeloosstellingsrecht wordt ruimschoots aandacht besteed. Na een korte algemene inleiding, volgt de titel qua structuur de stappen van een daadwerkelijke onteigeningsprocedure. Tenslotte wordt stilgestaan bij diverse losstaande maar gerelateerde onderwerpen: de rente, de kosten van bijstand en de mogelijkheid tot terugvordering.

De auteurs zijn erin geslaagd het hedendaagse onteigeningsrecht te vatten in een toegankelijk en prettig leesbaar boek, geschreven met het oog op de praktijk. De uitgave leent zich hiermee uitstekend voor alle personen die zich professioneel bezighouden met het onteigeningsrecht, waaronder advocaten, rechters, ambtenaren en schadeadviseurs. Daarnaast is het ook geschikt als lesmateriaal voor (academisch) onderwijs.

Waar de voorgaande editie van Onteigeningsrecht is geschreven op basis van het vigeren van de Onteigeningswet, is deze nieuwe druk is geheel gebaseerd op de Omgevingswet. Het vormt daarmee de eerste monografie die het onteigeningsrecht vanuit deze nieuwe wetgeving beschouwt. Uiteraard zijn daarnaast alle recente ontwikkelingen in de rechtspraak verwerkt.

 


ISBN
9789013159394
Verschenen
NUR
823
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Staats- en bestuursrecht