Boekhandel Douwes Den Haag

Recht en Praktijk - Personen- en familierecht

30 jaar IVRK

Perspectieven voor de rechtspraktijk

30 jaar IVRK

Recht en Praktijk - Personen- en familierecht

30 jaar IVRK

Perspectieven voor de rechtspraktijk

Recht en Praktijk - Personen- en familierecht: 30 jaar IVRK

 

In dit boek staat de dertigste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag en de betekenis daarvan voor kinderen en jongeren centraal. Welke invloed heeft het verdrag in Nederland binnen uiteenlopende rechtsgebieden?


Leverbaar

€ 57,00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Recht en Praktijk - Personen- en familierecht: 30 jaar IVRK

In dit boek staat de dertigste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag en de betekenis daarvan voor kinderen en jongeren centraal. Welke invloed heeft het verdrag in Nederland binnen uiteenlopende rechtsgebieden? Welke verbeteringen zijn zichtbaar en welke aspecten vragen juist om aandacht? De bundel buigt zich over deze centrale vragen. Op 20 november 2019 werd wereldwijd de dertigste verjaardag van het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) gevierd. Een mijlpaal en een goed moment om op de invloed van dit internationale verdrag in Nederland te reflecteren. De invloed van 30 jaar IVRK in Nederland belicht de rechten van kinderen vanuit uiteenlopende juridische velden. De bundel bestaat uit 19 informatieve bijdragen die zijn geschreven door professionele wetenschappers verbonden aan de Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden. De bijdragen bieden inzicht in de huidige invloed van kinderrechten in de Nederlandse rechtspraktijk en wat kinderrechten kunnen # en moeten # betekenen voor kinderen in Nederland. Bovendien gaan de bijdragen in op de vraag hoe de juridische professional in de dagelijkse praktijk kinderrechten kan toepassen. De rechten van kinderen worden vanuit uiteenlopende juridische perspectieven onder de loep genomen. Zo passeren de volgende onderwerpen de revue: Internationale kinderrechten, Jeugdstrafrecht, Jeugdbeschermingsrecht, Migratierecht, Internationaal privaatrecht en gezondheidsrecht, Kinderen in specifieke situaties, bijvoorbeeld in IS-gebied, transgenderkinderen en de positie van broertjes en zusjes. U krijgt tevens inzicht in recente ontwikkelingen binnen deze thema#s, welke waar relevant van commentaar zijn voorzien. Dit boek is van waarde voor juridische professionals die zich bezighouden met kinderen, jongeren en gezinnen, waaronder de rechterlijke macht, de advocatuur, beleidsmakers en hulpverleners, maar eveneens voor wetenschappers en studenten.


ISBN
9789013159417
Verschenen
Serie
Recht en Praktijk - Personen- en familierecht
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Personen- en familierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren